……

Generationer

Vi hade en generation som kom från krigstider, då det var ont om mat, och arbete.
Min moster bland annat, är född under dom tiderna.
Sedan kom en period då Socialdemokraterna, på den tiden då Socialdemokrater fortfarande var just Socialdemokrater…… en period där vi hade samma statsminister i över 25 år….
Och där politiken gick ut på att ge arbete åt var och en, samt solidaritet, som på den tiden inte var något smutsigt. Då fick man dela med sig utan att bli kallad för kommunist, som nu mera alltid jämställs med att tycka om diktatur….. naturligtvis är detta bara en av de fulaste smutskastningskampanjer inom svensk politik, som gjort detta…… Vänsterns politik har ingenting med diktatur att göra, det vet alla inkl de som drev smutskampanjen….. Vänsterns politik är human mot alla delar av samhället,men är emot överflöd på de fattigas bekostnad …
och är därmed ett hot mot de som har överflöd…..

…. denna generation som är uppväxta under sämre ekonomiska tider, lärde sig solidaritet, och ödmjukhet….
Idag har de människor som levt frukterna av Erlanders välfärdspolitik, som gjort att vi fick det bra…. FÖÖR BRA ! … och nu raserar man allt den välfärd som byggdes upp under Erlander och Palme, med egoistisk “roffa-åt-sig-så-mycket-man-kan-medans-det-går-politik”

Omvänd Robin-Hood-politik

… Detta har som det verkar medfört, att denna generation, till en mångt större del, framavlat ett gäng egoister som bara har sin egen plånboks tjocklek i tankarna.
Om plånboken spricker…. eller de själva dör av sin egen välfärd, har ingen större betydelse, så länge man får ha omvänd Robin-Hood-politik, … “att ta från de fattiga, och ge till de rika”

Stora delar av nya generationerna, har föga vetskap om vad solidaritet och empati innebär….. De orden har ingen innebörd alls för dem…..

Pengar … makt, och att glömma sitt ursprung, och forna kamrater.

Jag har sett hur pengar, makt och förhöjda arbetspositioner har vridit om i huvudet på de mest drivkraftiga, moraliska, mjuka varma människor…….
Både offentliga personer, kändisar… men även folk i min omgivning som kommit sig upp i smöret…..

Tänk så fort de glömmer…

Tänk så fort de glömmer….. snart sitter man uppe på gräddhyllan och ser ner på de stackare som inte lyckats i livet, som är sjuka och arbetslösa, eller “bara” har ett städjobb….. tänk vad pengar och makt, kan få folk att glömma….

Jag har sett de som gift in sig i Läkarfamiljer, och blivit för fin för att prata med de gamla vännerna. Jag har sett överviktiga som gått ner i vikt, och varit vänner med andra överviktiga, som efter viktminskningen fnyst åt sina gamla vänner ….. och tyckt sig vara väldigt viktiga .. snudd på “över-viktiga” kan man säga faktiskt….

….tänk så fort man glömmer.

… men om det går på tok …återvänder minnet

… men “minnet” brukar komma tillbaka till dem , när de förlorar sin makt, sina pengar och blir sjuka….. då minns man helt plötsligt …

Tom vad gäller kärlek, så råder ibland, “det-är-grönare-på-grannens-gräsmatta”
…. man överger kärlek, vänskap och ömhet… för någon annan med pengar, och titel….

Ä’nte könstigt så säg ?!

…Och det är därför jag ser upp till människor som inte sviker sina politiska, kärleksmässiga och solidariska ideal, när pengarna börjar strömma in…

Sådana som Jerry Williams, Allan Edwall, och Sven Wollter… heder åt eder !!!