Minnet, det mänskliga minnet !

… Ibland blir man fundersam över hur minnet fungerar. Det är som om det finns nån låsmekanism för att komma ihåg vissa saker, det går inte hur gärna än man vill och försöker…..
Och vissa saker glömmer man aldrig, fast man antingen vill glömma, eller inte har nån större praktisk användning av den kunskapen/minnet längre

Ja men vad ska jag med telefonnumret till min kompis från lågstadiet till.
08-774 90 65 ????

Eller varför kommer jag ihåg sidnumret till receptet för pannkakor, i “Vår kokbok” (141)… men inte det lätta receptet ???

och varför tvekar jag på sista siffran i telefonnumret till min spelkompis, fast jag ringt 100 ggr minst……. är det 0620-xxxx6 eller är det 0620- xxxx7… och varje gång väljer jag det första och det är rätt…. men ändå funderar jag nästa gång ???

Nästa fundering …

Varför känner sig vissa nödgade att kasta cyklar i bäcken i Sollefteå, och varför blir man inlåst i porten till polisstation, när man frivilligt går ner i bäcken, leder cykeln till station… och sedan blir misstänkliggjord för att ha stulit cykeln, för att göra anspråk på den senare som upphittat… (det var dessutom en ungdomscykel, alldeles för liten för mig )

Numera tittar jag bara på cyklarna i bäcken !

Jag som inte begått nått brott sedan jag snattade en chokladkaka när jag var sex år, om man inte räknar stoppliktsböter och omkörningsförbud.

… inte ens “Ben-brott” .. har jag begått smiley