Ett fullständigt inaktuellt ämne, om man ser till att det var länge
sedan serien gjordes.
Jag tog fram min DVD-box med alla avsnitten i kväll.
Såg pilotavsnittet och det andra…..

Och givetvis är detta fiction, och kan avfärdas som sådan om man vill.
Men för mig och många andra kan det vara bra att återupprätta tron på mänskligheten ibland, även om man måste göra det via en tv-serie eller film.
Och nu är ju dessutom dessa till för att ge filmakarna pengar, underhålla, men även till för att ifrågasätta, belysa, och få folk att tänka…..


Min fascination över serien ?
Ja det är flera saker. Det är ju som sagt var fiction, och till mångt och mycket overkligt, men jag sväljer det med hull och hår, för att den ger hopp, berör sorg, beskriver världens och människans cynism och kallsinnighet.
Och Jessica Alba huvudrollsinnehavaren, som spelar Max gör det briljant, som klippt och skuren för rollen. Alba har vid något tillfälle fått titeln världens vackraste el sexigaste kvinna, har jag för mig….

Men serien i en snabb beskrivning, handlar om hur ett företag vid namn Manticore, med människor som försöksdjur, genom genteknik, avlar fram barn, som hjärntvättas och utbildas till övermänskliga soldater.
Vid ett tillfälle rymmer 12 st “X5” från Manticore, och jagas sedan av företaget, som inte skyr några som helst medel för att få tillbaka dem.

Max (Alba) slår sig ihop med Logan, en kille som via datorns hjälp och Max egenskaper, står på de svagas och utnyttjades sida. och skipar rättvisa.
Ett ganska enkelt koncept så till vida….. men I’m a sucker for happy endings so what can I say

Genom hela serien söker hon sina “bröder och systrar, som hon splittrades ifrån vid rymningen. Och slåss mot sin egen sorg och rotlöshet över att vara ett labratoriebarn. …… och så här får hon till sina sorgsna rådjursögon då, och när hon känner empati för någon hon hjälpt el misslyckats att hjälpa….


I avsnitt 2, så får hon, efter att ha hjälpt en fd anställd på Manticore från att bli mördad…..reda på att hennes mor försökte rymma, när hon var gravid med Max, och att hon ville behålla henne….. då kom repliken när hon sitter högt uppe på ett torn i mörkret och samlar sina tankar:

“So now I
know, I had a mother who loved me, and who knows maybe she’s out there
somewere….

As if it changes anything…?.. only… it changes
everything”
!

Djupt för en science fictionserie va ?… och att det är en spenslig liten kvinna som är hjälten, passar utmärkt, och jag köper det att hon bankar ner stora stygga män, för att det är fiction, och inte handlar om att man förvränga verkligheten att män normalt är starkare fysiskt…. som “Xena” till ex …. där man skriver om historien, för att kvinnan ska kunna vara stark

Och jag älskar i filmer, och i verkligheten när bad guys får äta den skit dom själva orsakat….smiley

<!–
WriteFlash('’);
//–>Ovan första 10 min av första avsnittet, bara som smakprov

<!–
WriteFlash('’);
//–>… och denna youtube är slutet på avsnittet jag beskrev, om den förlorade modern. den kommentar jag tyckte var så bra är på slutet av denna 10 min. nånstans mellan 8-10