Ordet solidaritet har dykt upp igen…. i tidningar

Nu i debatten kring vaccinet mot svininfluensan.
Det är tillåtet att ha olika åsikter kring saker och ting, och ändå vara sams. Jag fick till ex mycket trevliga och bra kommentarer av Milo från Norge…. det uppskattas, även om vi inte tyckte exakt lika om allt…. all respekt till dig Milo..och tack !!smiley
Respekt smiley

Ordet Solidaritet

Nu vill jag ändå belysa en del saker kring denna debatt, och framförallt kring vad ordet “solidaritet” betyder för mig….
Jag tänker att många som använder ordet solidaritet, vad anbelangar svininfluensan, är helt säkert solidariska och empatiska människor. Men några som använder ordet, är inte det, utan använder ordet för egen vinning, utifrån egen rädsla för att dö.

Och jag menar att de som använder ordet inom regeringen, skulle bara skämmas!
… ty de vet inte vad det innebär… och vet dom det och ändå använder det,… skulle dom skämmas än mer.

För mig betyder det ….

Solidaritet för mig är att vara empatisk, hjälpsam, att dela med sig, att vara ödmjuk inför livet, och tacksam för det man har. Tänka på andra, handla för andras välbefinnande oxå… inte bara sitt eget (vilket är anledningen till att regeringen inte bör använda ordet)
Och varför jag reagerar över hur ordet används ibland, är för att Jag känner att solidaritetshandlingar nästan är utrotade inom den nya regeringen och det nya Sverige.
Och att om man idkade solidaritet, skulle man både engagemangsmässigt och likvidationsmässigt engagera sig i mångt mycket värre saker än svininfluensan OXÅ, eller före….

Detta borde kanske inkluderas …

Jag tänker på Svält… jag tänker på undernäring, jag tänker på prostitution, jag tänker på gatubarn som äter ur soporna….
Jag tänker på kvinnor och män som torteras… för att dom är kvinnor… eller för sin politiska åsikt tex….
Jag tänker på Malaria… AIDS, Ebola…Cancer mm mm….

Varför inte intressant med Malaria ?

Varför pratas det inte lika mycket om Malaria i media, läkemedelsföretagen, väst-regeringar och bland vaccinförespråkarna… ???

Jo av samma anledning som att USA tycker det är viktigast att vara humanitära genom att befria människor från tyranner i Iran och Irak…. (oljeområden)… men inte alls lika intressant i områden i Afrika med inga eller ointressanta naturtillgångar….. PENGAR PENGAR PENGAR .

Malaria är inte lika intressant som svininfluensan, för läkemedelsföretagen… för det finns ingen som vill/kan betala miljarder för vaccinet…!!

Varför inte vaccinerat mig – nästa generation

Och min tanke kring varför jag har valt att inte vaccinera mig, och varför jag inte vill äta antibiotika i onödan, och ej heller vill att andra ska göra det I ONÖDAN…

ÄR… av solidaritet till nästa generation.
Nästa generation som kommer få tampas med värre muterade, starkare, farligare virus och bakterier…. och ju mer du tar i från folk deras ORDINARIE immunförsvar, dess svagare är de, när nästa “mördarbakterie” kommer eller nästa muterade virus….. och dess starkare blir bakterierna och virusen.

Likväl som vi människor måste börja fundera över vad vi gör med jordklotet vi lever på… och som våra barn kommer ärva….
Hur kan vi stå med armarna i kors och kalla det för “utveckling” att vi förgiftar vår jord, vår närmiljö, vår mat… som sedan våra barn ska ta över denna jord…

… detta är osolidariskt mot våra barn !!

Solidaritet är inte heller att säga åt den lame att resa på sig !