…..
Resan dit

Chauffören i den bil vi åkte har alltid mycket att göra, precis innan dans, så vi kom fram en timme efter dansen börjat.
Mina försök till skämt med karl som satt bredvid mig i baksätet, gick inte hem en enda gång. Men det berodde nog på att han inte tänkte i banor av skratt och humor.
smiley
När jag rapade stort, och sa att jag lurade aschlet på en fis, tittade han bara på mig, med förebrående min….. och tänkte nog att jag inte var riktigt klok.
och helt fel hade han ju inte smiley

Offside i konversationen

Han i passagerarsätet, var inne på jakt o slakt, vad gällde samtalsämnen.
Där var jag oxå “offside”

Inte mitt dansfolk

När vi kom fram var det inte en sån kväll att man fick lyckorus över dansfolket som var där. Och då menar jag inte att de som var där var dåliga på att dansa, fula, eller nåt negativt på det viset… men att få av mina dansfavoriter, som jag bara träffar på dans … var där.
Detta brukar resultera i lite mindre rolig danskväll.

Men jag intog min vanliga inställning med minst 4 bra danser så är jag nöjd sen….
Och som vanligt blev det ju mer än så, alltså NÖJD.
Men årets höjdare var det inte …. det var Hanssons Loge till Jannez, och Forsmonöjet till Zlips…. även om Sångerskan i Martinez har en fantastiskt fiiin röst.
Och det blev en hel del bra danser några kända, några nya … tick tack !
… och chaffisen speciellt är bra !!

Lillafridolf-Travolta Reinkarnerad

För många år sedan fanns en gube som jag döpte till “Lilla Fridolf Travolta” … han trodde han var guds gåva till dansen, och det var inte många rätt i taktstegen där inte. Och han hade för sig att stampa i golvet när han buggade. och tokhoppade jämfota. Den guben var dessutom gub-sjuk ordentligt.

Nu har det dykt upp en ny förmåga som tror han är guds gåva till dansen, och han måste vara nära släkt med “lilla-Fridolf-Travolta” lätt korpulent, …. ty han gör oxå så att han mitt i buggen, hoppar upp jämfota rätt upp, och stampar ner i golvet med båda fötterna, så dansgolvet håller på att rämne…..
Och när alla då tittar dit och funderar va fan som händer, om det är jordbävning eller nåt… så tolkar han nog det som beundran…smiley

Andra “kändisar”

I övrigt tyckte jag mig även se våra vänner “matadoren”, och “Stamp-ecke”… (finns att läsa om i kategorin styrdans i gamla bloggen, och ämnestiteln likaså “styrdans”)

Undertexter på dansgolvet ?

Jag dansade med en tjusig kvinna, som hade handen kupad över min vänstra bröstmuskel. och klämde lite så där ni vet….
Lite kul …. för när hon efter dansen sa: “Du är duktig på o dansa” kom jag osökt att tänka på en scen ur filmen “Adam och Eva”

<!–
WriteFlash('’);
//–>smiley

Göra bort sig

Sen lyckades jag nog göra bort mig 2 ggr … MINST. Och när man gör nåt sånt ska man snabbt bjuda på det… genom att berätta det för andra eller skriva ner i en blogg.

Det ena var att jag storstilat skulle bjuda chauffören på fika 23.30, och hämtade bricka, “dammsugare, Arracksboll, två kaffe….. gick ut med brickan till ett bord, hämtade chaffisen… och sa att jag bjuder…. samtidigt som en kvinna tar mig på axeln och påpekade att jag kanske skulle betala fikat oxå, det var hon i kassan som fick gå ut och påminna mig smiley

Åldersfällan

Det andra var helt enkelt att jag gjorde det klassiska misstaget att prata ålder, med en tjej jag dansade med, och pratade om att det var få i våran ålder där…. senare insåg jag, när jag såg vilka hon dansade med, att hon inte alls var i min ålder, utan betydligt yngre.

Hemresan … humorn funkade inte då heller

Hemresan var lugn… jag försökte mig på ett ironi-skämt med baksätesgrannen….
När han skröt över nån kille som var rankad två i Sverige på bugg…
“Baaaara tvååååa”… sa jag med så mycket övertydlig ironi jag kunde i rösten.
Men det gick inte hem nu heller….han sa:

“Ja men det är väl bra… att vara tvåa i Sverige ?“, 3 GÅNGER, tills jag höll med honom.

Bittersweet Memories

Kvällen var helt OK…. Det fanns dock en kort stund med bittersweet memories.
… det var ju dans, och jag har inte glömt henne än….
Samtidigt som de spelade…

“yooooouuuu left me … just when I needed you most”