…. Avsikten var att äta lite nyttigt, och bla sånt som jag inte får i mig, eftersom jag inte är nåt större fans av Broccoli…. tex, eller andra kålsorter i kokt form.

Och först var jag redo att sätta detta experiment under rubriken “Smaklös ungkarlsmat”, när jag såg att det såg lite grå grönt ut, och smakade inte så mycket.
Men när alla ingredienser kom på plats, så såg det inte så hemskt tokigt ut, och efter lite mera salt och peppar, och lite timjan, var det mer än OK, det var riktigt gott.

Broccoli och kål, i kokt form, har jag “varit rädd” sedan barnsben. det är mestadels konsistensen, … men lite lite grann smaken….
Jag har ingen aning om jag har “gjort rätt” … när jag tillagade denna soppa, utifrån kockperspektiv, men gott och nyttigt blev det smiley
Mängderna är lite approximativa…. och kan ju justeras efter eget tycke

5 potatisar
½ purjolök
1-2 dl röda linser
Broccoli (vet inte vikten, men det var en rejäl bit, som rymdes i båda mina händer)
Krossade Tomater (halvt paket)
1 grönsaksbuljongstärning
Svartpeppar
Salt
Timjan

Jag kryddar efter smak, och gillar ganska starkt

Eftersom jag inte är förtjust i broccolikonsistensen, så kokar jag den 8 min, och sedan tar jag mixerstaven, och gör mos av den.
Man kan nog göra samma soppa, med samma resultat, mycket mera tidseffektivt, om man är van i köket. Jag Kokade nämligen broccoli för sig, Linser för sig, blandar ihop dessa sedan med krossade tomaterna.

Undertiden kokade jag Potatis i bitar, och purjolöken, tills potatisen var genomkokt
Blandade nu båda kastrullernas innehåll, lät puttra ett tag, och kryddade efter eget huvud

… lite broccolismak är det, så titleln ljuger lite, men den blir god tillsammans med övriga ingredienser och kryddor !