….
Ingen speciellt deppig dag…. nja lite melankoli och saknad kan ju infinna sig sådana här grå vardagar i november, men inte nå mycket.
Det är så grått ute, och mörkt större delen av dygnet att det är nästan omöjligt att hitta nå inspiration till fotografering av vår annars så vackra stad.
Lägg då till att folk lixom nästan gått i ide, det händer ingenting speciellt vad gäller utomhusarrangemang….

Ja du hade ju Tjejkväll på stan, och nån Halloween-pryl, men det är på kvällen.
Och mitt sätt att försöka få bra kort på människor, när de är ovetandes, och naturliga
funkar inte då. Man kan inte gärna be dem stå still för att det blir för dåligt med ljus till kameran. Och ej heller kan man liksom slänga upp blixten i ansiktet på folk som man inte känner….

Naturfoton i November ?

Det finns säkert fina bilder att hitta, men betydligt svårare är det jallafall, och inspirationen infinner sig inte så lätt. Och jag använder mig mycket av ljus i mitt sätt att fotografera. Ljus kontra skuggor för att få djup och liv i bilden.
Likaså brukar jag använda mig av skärpedjup för att få en i mina ögon intressant bild.

Bilder på Sollefteåfolk i november

Och vad gäller människor på bild, så är det rörelse jag letar, händelser, kroppsspråk, samt ansiktsuttryck…
Jag kan ibland vänta, vara förberedd med kameran, se händelser i förväg… se att en människa (okänd el känd) är till sin fördel i humöret, och en bra hårdag och se att de är harmoniska och vackra…. och då är min lins där och fångar detta….

Detta är oxå oerhört svårt i mörka november, i en stad som Sollefteå, eftersom det inte är så mycket folk ute och rör på sig.
Och till viss del är det synd, för till ex höstmodet, i synnerhet hos kvinnor är ofta väldigt vackert tycker jag, Mysiga varma stickade kläder , i grått, svart och vinrött.
Ur modesynpunkt sammanlänkat med foto, så är eg hösten mycket intressantare än Sommaren….

Mode i Stockholm skulle gå bättre

Däremot skulle det varit kul att fota i Stockholm på hösten ur den aspekten, … lite mer människor där, och än mer mode. Och där bär tom killarna moderiktiga kläder, och har lite tanke bakom hur de klär sig.

Fullblodston och valackar

Detta är en sak jag reagerat över på en så här liten ort i Norrland. Att många tjejer kan vara riktiga fullblodston, modemässigt och in appearance, medan medan killarna som går vid deras sida, ser ut som nån sliten arbetshäst, nån valack..???
…. keps eller stor stickad hip-hopmössa, jeans som hänger ner så både kalsongmärket och aschelskåran syns, en vanlig säckig T-shirt osv…

Min dag idag

… var inte speciellt “sexig” händelsemässigt. Jag hade erhållit en rabattkupong av en kompis, så jag bjöd Ulf på Jättepizza, på pizzeria Nipvallen. Han åt en halv jättepizza och tog hem andra halvan. Jag åt en hel jättepizza (orientale)

Sen köpte jag blåbärssorbet och bjöd mina vänner/grannar på. Varpå min “adopterade” syster Lollo 14 år, utbrast att hon älskade mig, när hon fick in en tallrik sorbet på sitt rum…..

De e kärlek de smiley