Med risk för att få min gode vän och granne på mig efter detta inlägg så skriver jag ändå…..smiley… och sedan kommer jag vara så dubbelmoralisk att jag lägger ut dennes jakt och slaktbilder inom kort… och än mer dubbelmoralisk, när jag smaskar i mig älgköttet som serveras på en söndagsmiddag hos demsmiley


Att sitta på en stubbe – är det att jaga ?

Ja men allvarligt talat, borde vi inte ge dessa gubbar,
en pilbåge och ett spjut istället ??
Ja men jakt betyder ju att jaga nånting väl … men de sitter ju på en stubbe, eller i ett jakttorn, och äter mackor och pratar i komradio. Detta är väl ändå inte jakt ??
Och älgen är ju i princip chanslös…

Jag menar inte att vi inte ska få äta älgkött, vi är ju delvis ett rovdjur…
Men man kunde väl göra lite sport av det ?

Vilken underbar syn !

Tänk vilken underbar syn det skulle vara med medelålders lätt korpulenta gubbar, med orange keps och graningekängor… springandes genom skog och mark. Flämtandes och flåsandes med pilbåge och spjut i högsta hugg. Röda om kinderna, mer blöt av svetten, än av eventuellt regn….
Och Älgen lugnt lunkandes med ett stort Älg-flin över mulen !smiley

Tänk va mycket motion det skulle generera för “jägarna”… bättre hjärta, lungor och muskler… bara fördelar….
Och tänk er vilken bedrift och vilken stolthet att ha fällt en älg med spjut !!
Nu är det ju inte säkert att jaktolyckorna skulle minska för det, de bild nedan:

Som sagt….Med risk för att få min gode vän och granne på mig efter detta inlägg så skriver jag ändå….. Vem vet, det kanske blir jakt efter detta inlägg i debatten, ,.,.. fast det är mig några kommer springa efter med händerna på bösspipan, för avsikt att banka med geväret på mitt huvud