Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig,
att livet helt enkelt är till för att levas ! (Goethe)

Går inte att fånga

Kärlek……så många texter i litteraturen och musiken försöker beröra den, beskriva den fånga den, förklara den….. men har någon lyckats ?
Ibland ställs frågan “varför” vi älskar en person ?
Jag tänker att det finns inget varför. Älskar gör vi, utan orsaker, utan förklaringar.
Älskar gör vi inte pga av egenskaper, utseende eller prestationer. Inte pga status och pengar… många väljer visserligen partners efter sådant,
men det är inte kärlek !

Äkta kärlek, oavsett i form av djup vänskap, eller kvinna-man-kärleksrelation….. äkta kärlek BARA ÄR. Ingen “förtjänar” kärlek utifrån duktighet el snällhet eller något sådant ALLA FÖRTJÄNAR KÄRLEK PUNKT !…. Kärlek ÄR.

Älskar gör jag ändå

Jag älskar några djupt… och många många fler älskar jag fast inte så passionerat.
Jag har älskat personer, som det inte fungerat med, och som åsamkat mig mer smärta än välmående, och vissa har frågat , “men hur kunde du älska henne, som gjorde dig illa så” ?…. Det bestämde inte jag, kärlek är !
Några jag älskar har jag inte kontakt med längre, kommer inte att ha fortsättningsvis heller, för de älskade inte mig, och vissa har jag valt bort, för eget välmående och hälsa…. men älskar dem gör jag ändå…. alltid !

Inte kärlek

Men som med allting gott, så missbrukas ordet ibland, används för egna syften.
Man kallar det kärlek och det visar sig vara något helt motsatt….
Man ljuger tex inte för en man älskar (eg tycker jag inte man ljuger för någon helst)
Och man sårar inte medvetet någon man älskar, och om man ändå sårat, så söker man förlåtelse….

Glädje är …oxå

Likaså är det med glädje ….. Ibland har vi alla känt en sprittande
glädje i kroppen, och ibland har någon surt och bittert frågat va fan
de är med en…. och det enda svaret man haft är …. “jag är bara
glad, vet inte varför”….