….
Jag är trött…. nånting har attackerat min kropp, virus el bakterie, matförgiftning… har ingen aning om vad det är….
Men jag har värk, i framförallt benen.

Samtidigt har jag släppt allting ett tag…städning o sånt, och stoppat huvet i sanden.
Och jag har lite ont i hjärtat (bildligt)… lite uppgiven.
Slåss mot väderkvarnar likt don Quijote oxå, på ett vis oxå…
….det vill säga alla försämringar, inom vården, politiken, och all cynism och egoism ikring mig i världen i Sverige, gör mig ibland trött och uppgiven.
Och min egen situation på det planet…

Kärlek… denna ständiga längtan

Lite uppgiven oxå över kärlek….
Någon sa … jag tror det var nån tv-serie: “bästa sättet att komma över nån, är att sätta på någon ny”….Nu var detta en tv-serie, men dess värre tror jag att det inte är ovanligt, eller rättare sagt jag vet……
Men jag blir lite mörkrädd och desillusionerad av det…..

Kriteriet för en duglig karl och partner – Medhåll jag inte ville ha

Och sedan det faktum att jag fått medhåll av två tjejer jag känner, två nära vänner, när det gäller min syn på vad många, kanske de flesta tjejer är ute efter….. nämligen att män ska ha pengar och jobb, att det är viktigt när kvinnor väljer. Viktigare än andra egenskaper som empati, kärlek och närhet…
Jag ställde frågan till dem, men hade hoppats de skulle opponera sig, och krossa min desillusion….

Slutseglat ?

Någon frågade mig om jag slutat segla på de stormiga kärlekshaven nu ?
Ja du ? …. Jag har nog lagt till i en liten bukt, med träd som skyddar från att bli sedd. Ingen segling nu inte ….. måste laga hålen i båten först, hålen efter förra stormen…. och det är lite hål i seglen oxå ….

Blickar som lovar – men inte håller

Jag får blickar…. jag ser bra ut, har charm och är trevlig och rolig. Jag är djup och klok emellanåt, men …….. men jag har inte pengar eller arbete….. “so sorry”
…så det stannar oftast vid blickar,… såvida inte nån gör som gjorts förut.
Lindar mitt hjärta runt sitt lillfinger, får mig att tro att jag är omtyckt för den jag är, har lite kul i sängen när det passar, och sedan bye bye….

… och det kanske hade varit okej, om det är vad båda vill.
Men då ska man vara ärlig ang det, så man slipper ge bort sitt hjärta….

Eländesuppräkning – Iors och Grinchens dagbok

Ja det har inte varit många soltimmar på 1½ månad nu, natten är mycket längre än dagen. Kärleken är död.
Det är långt till närmsta dans, både tidsmässigt och geografiskt. Och dessutom till råga på allt elände så är julen i full fart sedan en månad… med all kärvänlighet i form av nya försäljningsrekord, julstress, frosseri av mat och sötsaker, ökad självmordsstatistik till följd av ensamhet för många….. Julsånger om fred på jord och undret kring Jesus, blir bara en trave upprepade floskler. Ingen västerländsk högtid osar så mycket egoism och kommersialism som julen.
Julen som ursprungligen var menad som nåt helt annat. Kärleken som kom till jorden genom Jesus… eller nåt, jag vet inte.

.. men det blir väl bättre, kanske redan imorgon.

Ps …förresten, det var trevligt att fika på stan med Mu och Mu-familj, och även att käfta lite med äldsta dotter Mu.
(lät jag för positiv nu ? förstörde jag grinighetsbloggen ?)

Grinchen