Vissa barn blir glömda…

Lämnad….

Ett litet barn, en flicka blev glömd för en stund…. på ett varuhus, under 15 hemska minuter får hon en chock, ett trauma över att ha blivit lämnad.
Hon blir rädd varje gång mamma lämnar henne efter det, ett långt tag efter…
Sitter kvar i den lillas själ länge, länge….

Halv….

En annan flicka blir bortglömd av sin far, under hela sin uppväxt. Han finns inte för henne…. hon har bara sin mor…. detta sätter spår i henne, längtan efter en far, en manlig förebild sätter sig starkt i henne och påverkar hennes kärleksliv och hennes trygghet i vuxen ålder…. hon känner sig halv…. hon gråter ibland

Slagen…

En pojke blir slagen av sin mor…. om och om igen. Hon kan inte ta hand om honom, och ingen ser… ingen vet, ingen gör…. Men såren på armarna och benen läker tillslut, men aldrig dom som sätter sig i själen… och ingen ser dom såren…. som blöder än i hans vuxna liv…… sedan blir han vuxen och skall läsa, jobba….. han skall älska !

….Hur ?

Glömd. slagen, utnyttjad, hotad….

En annan liten pojke har både blivit bortglömd på varuhus, blivit lämnad ensam otaliga kvällar, har varit utan kost långa stunder, har blivit slagen, …. han har blivit utnyttjad hånad….. och han blev aldrig trodd, ingen såg !
Hans far var någon annanstans och han fick lov att ta hand om sin mor… redan som liten pojke…..

…… hur ska han kunna älska ?…. hur ?

Alla finns….

Dom är alla vuxna nu….. dom existerar allihop.
Och vissa av dom älskar ändå, även den mest trasiga av dom, med en kärlekslåga som när den väl tänts, ingen brandsoldat kan släcka….
Deras kärlek är starkare än de flestas… men deras själ är bräckligare….
.. och några kanske klarar av att undvika att bli slagna….

… men än idag gråter vi när vi blir glömda… än idag !

God Jul !