En stilla undran ?

Vad är det som gör tror ni, att det är ett sånt himla liv och “stim” (där fick jag till det igen… stimpengar)….. kring detta med fildelning ??

Vanligt folk stjäl från de stackars musikerna heter det.
Men som vanligt är detta en snedvriden bild av verkligheten…. när det inte går med vanliga ohederliga utsugarmetoder från makten och kapitalet, så prövar man “snyftmetoden. Ni vet den som “humane” Reinfeldt använde sig av när de hade en karikatyr på sig i tidningen. Och den han använde för att få en valseger, hävdandes att Moderaterna är “emot utanförskap” …. Ja Fredrik, vi har sett din ställning i detta, med sämkta ersättningar, utförsäkringar… ökade socialfall, mm mm.

…. men återigen, tillbaka till musikerna,…. eller rättare sagt skivbolagen, och deras snyfthistoria. Det är nämligen inte musikerna själva som klagar mest högljutt och skriker på lagar som hindrar folk från att byta låtar med varann, eller som de kallar det “STÖLD”

Musikerna tjänar faktiskt på fildelning och spridning av deras musik. För det innebär att folk får nys om musik de aldrig annars skulle hört.
Nä problemet är att skivbolag inte längre kan ockra musiker och kunder på pengar…. som de gjort i årtionden, för att nu iom internets entré i världen, så behövs de inte längre…. alltså..
… då kom dom på en bra idé tyckte dom… “vi blir teknikfientliga och kallar majoriteten av svenskarna för tjuvar…..det borde funka”

Folk är i gemene man inte tjuvar och fuskare, som Reinfeldts regering gärna vill tro (Men det avslöjas fuskare inom politiken, hela tiden) vanligt folk de vill betala för sig, om de får en rimlig möjlighet.
Sätt ett rimligt pris på låtarna… 1-5 kr beroende på popularitet och ålder på låten, och släpp dem fria efter typ 5 år…. för nedladdning gratis.

Och Musikerna skulle tjäna storkovan…!!!

Jo det står gratis !!! Vissa musiker FÖRVÄNTAR sig att man skall kunna skriva ett tiotal låtar som slår igenom, och sedan kunna leva på det resten av livet ???
Ja vilken städerska skulle inte vilja ha det så, eller bonde, eller affärsbiträde….
…. att jobba ett kort tag och luta sig tillbaka sedan.

Nä musiker får skriva nya låtar då… får turnera med de låtar de har…. VARFÖR SKULLE DETTA VARA ANNORLUNDA FÖR MUSIKER ÄN FÖR ANDRA YRKEN ???