Inget julpirr i magen i år heller….

Det var många år sedan nu…
Faktum är att när jag var liten, så var det den enda gången på året förutom födelsedagen, som jag på något sätt fick någon uppmärksamhet….
Självklart fick julen stora proportioner då…. och ibland blev det antiklimax av stora mått… om Mor och Plastfar bråkade, om mor hotade att rymma hemifrån och att “hoppa”….. och hon påstod att det var mitt fel att hon mådde så dåligt…..

Men ändå, så var det en av de få saker jag såg framemot, även om det bara var materiell uppmärksamhet jag fick.
Jag tror det var enda sättet för henne som hon kunde visa “kärlek”…. att ge saker till Jul och födelsedag….

Detta innebar ju att så fort födelsedagen varit i sept började jag räkna dagarna till Jul…. och efter jul räknade jag dagarna till sept….
Nu existerade ju inte kramar och älskvärda ord i min uppväxts jular, eller över huvud taget, så jag tog det jag fick, nämligen Julklappar….

Så när Julen kom, så pirrade det alldeles enormt av förväntan i kroppen, Vissa jular blev nyfikenheten för stor, så jag smög upp på natten till julafton, och öppnade julklapparna jag var mest nyfiken på, utan att förstöra papperet, och sedan tejpade jag ihop dem så ingen märkte nåt…

Det fanns ett tillfälle till som hon klarade av att ge mig något utöver hot, sorg, vredesutbrott och manipulering…. det var när jag var förkyld och sjuk….
Minns en gång när jag gick i 2;a klass, att jag var sjuk och hade feber i 2 månader… kanske var det min kropp och min själ som gjort nån slags deal, så jag skulle få “kärlek”…..

Behöver jag tillägga att jag i vuxen ålder gärna ynkar extra mycket vid minsta förkylning…..
smiley

Nä … och nu har jag inte råd med julklappar. Och dessutom tycker jag nog Julen är ett enda stort kapitalistiskt påhitt som går ut på att lura av folk pengar….
… handlar ingenting om kristi födelse längre….
Egentligen skulle vi inte få kalla det jul…. när ingen i princip ägnar en enda kristen tanke under hela helgen…..

Nåja … jag sitter faktiskt inte och är bitter och sur under julhelgen detta till trots…utan jag låter de passera som vilken dag som helst… för mig kvittar det om jag har tvättstugan på själva julafton ,,…..
Och med lite julmust , och pusselläggning hos moster Maggan, återstår väl att se om det julpirrar lite i magen detta år….