Någonstans, och överallt förgås någon god människa av skuld. Ingenstans
och överallt frodas, och blomstrar en människa utan samvete….

I hela riket Sverige…. varje dag, en ändlös ström av bilar, människor och annan rörelse… .Som en förprogrammerad teknolåt som upprepar sig själv om och om igen….

En människa någonstans, likt många andra, vaknar av alarmet från väckaren, för att göra ännu en arbetsdag, och ännu en, och ännu en och….
Samtidigt ligger ett annat liv och väntar in sitt slut….
Och tittar tillbaka på massor av arbetsdagar, och 2000 dagar och nätter i sjukdom och lidande av arbetsskador….

Den bara rinner på den strida strömmen av bilar och människor, dygnet runt, kan man från en upphöjd plats se dess röda baklyktor, i neonet som lyser upp städerna.
Ständigt på väg….. ständigt strävande efter nått nytt, efter nått mer..
Och nästan aldrig kommer fram….

Någonstans och ingenstans vaknar en sjuk människa upp, utan mening eller mål….En människa vars värde devalverats till noll……
Som Varje dag, varje timma, varje minut, letar efter en mening, ett värde och en stolthet…
Varje dag slåss med sina demoner, går på de ben de inte har, slåss mot något som inte finns…. Och bär på en verk som inte syns….. och varje dag får hon höra att hon ligger den arbetande till last, den rike till last, samt är en simulant och fuskare…

Och allt bara rullar på…. dag ut och dag in, och du och jag blundar när vi går förbi….Bilisten har dimmade rutor. Den gamla alliansen mellan arbetaren och den sjuke är bruten… Nu försöker makten bilda en ny allians, mellan Finansmänniskan och arbetaren …. Mot den sjuke och arbetslöse.

Någonstans, och överallt förgås någon god människa av skuld. Ingenstans
och överallt frodas, och blomstrar en människa utan samvete….

En ändlös ström…. någon dör samtidigt som bilarna rullar ut ur garagen… Hjulet bara fortsätter snurra….
Lite längre bort sitter ett barn med flugor ikring sig, och uppblåst mage, och har inte kraft att resa på sig…. samtidigt som en annan människa, i en annan del av världen, tar pengar som skulle gett detta barn mat och sjukvård…. han tar ut 6 miljoner kronor i lön av de pengar som det rika folket avsett skänka till barnen….

Någonstans, och överallt förgås någon god människa av skuld. Ingenstans och överallt frodas, och blomstrar en människa utan samvete….

Någon har fått jobb utomlands, som representant till nån slags union, och tjänar 70.000 i månaden, … någon annan har fått sin sjukersättning indragen, trots depression och en utsliten kropp Hon faller , fast nu har skyddsnätet tagits bort av representantens allierade …..
En av dem avslutar abrupt sitt liv i förtvivlan, den andre köper en bil till och en lägenhet på annan ort…..

lite längre söderut och österut, tejpar en kvinna på sig sprängmedel, och tar med sig andra i explosionen….. en terrorist !
Långt långt mer västerut i världens rikaste land, skickas det ut soldater till detta område där kvinnan dog…. för att försvara sitt det rika goda landet i väst…
Soldater som skjuter ner resten av kvinnans familj…. men soldaterna är goda människor….säger man

Någonstans, och överallt förgås någon god människa av skuld. Ingenstans
och överallt frodas, och blomstrar en människa utan samvete….