Har suttit på morgonsidan, och plinkat på en fin norsk låt …. “God Natt” med Publiners. …..Har sjungit lite fast jag kanske skulle väntat nån dag till, för röstens skull…Men då får dom ge fan i att skriva så fina låtar då

Publiners – God natt (för er som har spotify, klicka på länken)


Jo nu längtar även jag till … åtminstone vårvintern

Det är burrigt ute nu, och har varit ett ganska långt tag.
Nu börjar tom jag längta lite smått till våren, …. åtminstone först och främst till vårvintern…
Ni vet när det är soligt ute, mellan 2 minus och två plus, och massor av vit härlig snö. Samtidigt som det är ljust och solen värmer.
Och man välja på att åka pulka med ett gäng vinterfanatiska ungar, eller vara i Hallstabacken kanske, med Kameran och fota dom som det går utför för
….smiley

Eller så tar man sina vallningsfria skidor, ni vet dom med räfflat under, som gör att det inte går så fort i utförsluten….
… och åker “på tur”…. som norrmännen säger.

Ja dessa saker är kul… MEN… undrar om det inte är roligare då att dra iväg uti naturen nåstans med några vedklabbar, lite kaffe och grillkorv, samt bananer och choklad att grilla. Förslagsvis då med en hysteriskt vårvinterglad liten trasselsuddshund, som glömt att han är hund, och skuttar fram som en hare, som just fått sitt….

Vallningsfria skidor är blaha… för vissa

De här vallningsfria skidorna, retar lika många vintersportfantaster, som min morbror retar sina söner och omgivning av motorintresserade, med att envisas med att köra en gammal rysk Lada….

När jag pratade med de för övrigt mycket trevliga expediterna på Holmbergs sport i Sollefteå, så skakade han bekymrat på huvudet över mitt val av vallningsfritt.

Det är ju mycket bättre skidor, om du inte har vallningsfritt, det går ju fortare

säger han med bekymrad blick, och röst. Fast jag hävdar att jag ju inte vill att det ska gå så fort, med tanke på “ramlingsrisken”. Och dessutom så får ju jag mera motion på det viset, om det går trögare… och det är väl därför man åker. Så vida man inte är Marcus Hellner, eller Charlott Kalla….. och sist jag såg mig i spegeln så var jag inte det…. så vallningsfritt även fortsättningsvis….. och morbror fortsätter köra Lada..
smiley
.. och för övrigt så har ju denne expedit på Holmbergs Sport dubbade däck på cykeln på vintern…. fegt ! smiley

Pensionärsträff/ Boule

I går var jag och spelade boule, och vann för första gången på några veckor:
Boule ja … en sysselsättning som många fnyser föraktfullt över att jag håller på med.
” det är ju för pensionärer” säger dom… och rynkar på näsan, o tittar lite snett.

Fast då vill jag bara säga, att det finns få ställen jag har så roligt på som Boulen med gamgubbarna och gamkäringarna (med kärlek i tonen)
Mycket jävlar anamma och tävlingsinstinkt hos dem, lite lagoma svordomar från en tant på 80 år som missat ett klot, med glimten i ögat.
Och en del tanter som är fullständigt omöjliga att få generade genom
under-bältes-humor. Och massor av kärleksfull munhuggning. Dessutom brukar jag dela ut kramar hämningslöst där. Jag tänker att det är väl riskfritt att nån ska försöka stöta på mig…eller bära hem mig…. så det förblir bara en kram
smiley

Underbara Vida 90 år

Och en tant som nyss fyllt 90. och kallar 43-årige Tomas (mig) för lill-pojken, vilket jag älskar ……. hon är ju bara bäst asså…
Hon är numera änka, fullt klar i skallen, mer än mig tom …smiley
… självklart är väl orken trytande när man är nittio, men tar sig fram för egen maskin. Och spelar boule med oss andra. Kallar 70-åriga Berta och de andra för “ni ungdomar”… och flinar opp sig.

Alltså… änka, och ålderdomliga skavanker. Har fått flytta ner till Solgårdens ålderdomshem av praktiska själ. Och många gånger är det många på Solgården som blivit mer än lovligt senila och virriga….
Och då kan man kanske tänka att det skulle bli tråkigt för 90-åriga, klartänkta Vida….

… men maken till optimistisk lättsam glad tant får man leta efter.
När Berta skjutsade hem henne igår, så masade Vida sig ut ur bilen i sakta mak, och plirade till i ögonen, med självironi i blicken och skrockade glatt…

– “Ja ha då blir det väl ljugarbänken igen då, några timmar”….
smiley

Så ni som fnyser och rynkar på näsan åt boule, pga av pensionärsstämpeln….
.. kan gärna fortsätta med det…,. ni går miste om nåt helt underbart.