Efter hård träning, på hemma plan, två unga män i yngre medelåldern gränslar sina järnhästar, säger gidiup och pprrrroooo….
Dimman och duggregnet ligger tätt över Nipornas stad….
Väl förberedda med smalnande ögon, och en bister min, tar vi de första tramptaget ut på en strapats vi aldrig tidigare gjort…. 25 mil cykeltur

Våra maskulina slitna, men vältränade kroppar täckta av moderiktiga plastkassar i konsumkasse-kvalitet…..
Vi håller tempot uppe, och växelkör….Sammanbitna, manliga, hårda västernnorrländska män..
Vi fnyser föraktfullt åt alla bilister som lata, bekväma, som inte får uppleva den underbara natur vi naturmänniskor får uppleva.

Minut för minut, svettdroppe efter svettdroppe, trampar vi oförtrutet vidare på femdagarsloppet över oländig, backig teräng.
Varje människa vi möter berättar vi glatt om våran prestation, och hur mycket packningen väger… stolta som tuppar.

Dagarna går och vi har intalat oss själva att vi njutit varenda minut av denna långfärd på cykel….
Vi börjar närma oss Nipornas stad igen….
Känner oss lite grann som kungar när vi glider in på 50-sträckan på Remsle…
Har ringt och beställt mat på djupöfiket (grannarna, och goda vännerna)

Först tänker vi oss att cykla genom parken för att snabbast möjligt få vila upp våra regnvåta kroppar, dränkta i en doft av svett, tåbira och avgaser från bilarna.
Vi tar av oss på överkroppen trots att det börjat regna….
Det svalkar skönt och vi känner oss manliga, starka, och hårda…
Kliver av våra mountainbikes går med utspända bröstkorgar genom stadskärnan, hela den den 3 minuter långa vandringen, och hoppades att någon hann se oss….

Två 40-åriga machomen som gjort någyt stort.
Blir välkomnade med väldoftande mat på Djupön, och skryter stolt över vår prestation, och tycker nog innerst inne att det är inte många 40-åringar som är så vältränade som oss….

…. Sätter sig förtjänstfullt ner i fåtöljen stolt som bara den, slår upp tidningen. Och läser om en parkinssonsjuk pensionär som cyklat från Kungsbacka till Sollefteå 115 mil på tio dagar….

Två 40-åriga niptroll visade det sig…. ganska lite machosmiley

Vi kände oss helt plötsligt som två 4-åringar som kommit hem till mamma och skrutit över att vi cyklat 4 varv runt gården, på nya trehjulingen…

Men vi fick vår heder återupprättad, när det kom fram att han hade bättre cykel gubben, och hade eskort som servade med mat och vatten….
smiley