….
Om ni inte orkar läsa igenom denna relativt långa blogg, så skrolla då ner och lyssna på mikael Wiehe.

Allt är relativt … eller ?

Jag måste ju säga att visst är allt relativt, Albert Einstein hävdade ju detta. Och även om det må vara så att många använder uttrycket slentrianmässigt för att slippa svara på frågan riktigt …. så är detta uttryck sant i den meningen att det mesta som vi håller för”sanningen” kan ställas i relation till en annan sanning, någon annans verklighet och uppfattning.

Och det kan vara bra ibland, att kunna relatera till att det finns andra som har det mycket sämre än mig själv, för kunna se till det jag faktiskt har, och inte bara till det jag inte har. Jag menar jag har; Tak över huvudet, jag är inte allvarligt sjuk (peppar peppar, ta i trä)… jag äter mig mätt, Jag har fri sjukvård mm mm.

För mycket distans, så tappar du närheten

Men samtidigt kan för mycket av den hållningen innebära att man släpper efter på sina krav för ett rättvisare samhälle, samt mina egna rättigheter kommer på skam.
Och att man då faktiskt omedvetet närmar sig den typ av samhälle med stoooora ekonomiska och rättsliga klyftor, med korruption och mord och svält…. den typ av samhälle som jag jämför mig med, när jag intalar mig att jag har det bra ändå….

Frihet och demokrati, ett anständigt liv GER DOM DIG ALDRIG ,
FRIHET MÅSTE MAN KÄMPA SIG TILL; OCH FORTSÄTTA KÄMPA FÖR ATT FÅ BEHÅLLA !!
Annars tar dom det ifrån dig.

Detta har vi !

Ja vi har Tak över huvudet, vi lider inte av fattigdom, inte materiell i allafall, Vi äter oss mätta, vi har fri sjukvård mm mm.
Men nu har man under en längre period börjat rusta ner alla dessa trygghetssystem, man har börjat ta bort tryggheten att få vara sjuk och få försörjning.

Men nu glider det oss ur händerna

Att gå till tandläkaren har inte alla råd med idag. Jag har själv fått avstå många gånger, och fått förvärrad tandhälsa pga av att jag inte haft råd.
Jag har själv inte råd att byta glasögon längre då jag kommer att behöva progressiva,,….. finns inte en chans för mig. Och jag har behövt nya i 12 års tid nu.
Alla skall känna sig otrygga om man inte har stort kapital förståss det är den nya given från de nya makthavarna….

Är man arbetslös skall man drivas till att ta arbeten som inte finns, genom att man sänker arbetslöshetsersättningen. Och man skall tvingas flytta land och rike runt för att ta ett arbete som kyrkogårdsvaktmästare trots att det finns utbildad arbetskraft för yrket på närmre håll. Sjuka skall anses vara delvis eller helt arbetsföra, tom vid fall av cancer, och även dom skall enligt de nya makthavarna bli av med sjukförsäkringsutbetalningarna, för att tvingas söka jobb…. jobb som hundratusen arbetslösa står före i kö på….

Och sen….vilken arbetsgivare tror ni anställer en som varit sjukskriven en längre tid, och fortfarande har sjukdomssymptom. … och därmed riskerar att utebli från arbete pga av denna sjukdom … vilken arbetsgivare väljer denne före en frisk människa…. som dessutom söker jobb ???

…..hur har man tänkt här då ??

Rehabilitera er själva !!??

Och sedan är ju den andra biten i denna omöjliga ekvation, att den medicinska biten av den sk rehabiliteringen uteblir pga kraftiga nedskärningar inom vård under en längre tid. Så här är det då tänkt att de sjuka skall hela sig själva på nåt magiskt vis…… fråga mig inte hur …. fråga makthavarna, fråga regeringen, fråga Alliansen…

Vilket samhälle vill vi ha ?

Och det är då ur detta perspektiv vi måste fråga oss vilken typ av samhälle vill vi ha ? … och hur länge kan vi låta de sämst ställdas villkor i Sverige försämras med “allting är relativt” som ursäkt för denna återgång till ett konservativt samhälle , där träpatronerna ägde och styrde, och arbetarna fick stå med mössan i hand,

Överdrivet ?? .. ja visst NU JA !!… men om vi släpper alla krav på rättvisa, på jämställdhet och solidaritet, så är det bara en tidsfråga, tills vi i realiteten är där igen!!

Börjar inte ni oxå ledsna på att……

Blir ni inte liksom jag trötta på att höra om Politiker som roffar åt sig tillgångar, höjer sina löner i kristider, då 10.000-tals arbetare får gå ifrån sina jobb ??
Reagerar ni inte liksom jag när moderata politiker tar sig friheter i bostadskön, pga av pengar och ställning, på bekostnad av hemlösa och svårt utsatta kvinnor ?

Är ni inte som jag innerligt less på att höra nyhet på nyhet där olja läcker ut i haven och förstör hela ekosystem, less på att höra om giftskandaler där företag hänsynslöst vräääker ut gifter i naturen, för att det genererar större vinster…. vräker ut dessa gifter i den natur, från vilken vi tar den föda som vi skall ge våra barn,… våra barn som är framtiden…..

Är ni inte likt jag, less på att höra rapporter från hela världen där folk blir mördade av sina regimer, att barn svälter och utnyttjas som billig arbetskraft och som prostituerade till rika blekfeta svenska och västerländska män perversa lustar ?
Och på att västerländska företag utnyttjar naturtillgångarna i fattiga länder som Västsahara … och folket inte får ta del av inkomsterna som bringas av det fiskrika havet ??

Blir ni inte likt jag less på allt detta….??

Visst är det sant det moster sa… men

Jag har förvisso funnit det för sant det min kloka moster sagt, när hon vände bak och fram på ett ordspråk och fick en annan sanning; “Det är gott… att inte veta”
Menandes att man inte kan veta allting i livet, och att man mår bra av att inte veta allt heller. Men det är lika paradoxalt som inledningen av mitt inlägg här, med att allt skulle vara relativt….

Men om man inte öppnar ögonen….

För låtsas man inte om vad som händer i världen, låtsas man inte om vad som sker nu i Sverige, så kan alla rättigheter våra mor och farföräldrar kämpade till sig i demokrati, rösträtt och välfärd vara som bortblåst … på några år…

Frihet ger dom dig aldrig… friheten måste man ta
…. Rösta rött till hösten !

<!–
WriteFlash('’);
//–>