Just nu är det aningen visset, och smådeppigt. Jag har inte kunnat vara så självständig som jag velat vara pga en långdragen förkylning.

Självständigt

Och för mig är hälsan extra viktig för min självständighetskänsla, eftersom jag inte arbetar, och har den stolthet och den ekonomiska frihet detta innebär.
Och det medför massa andra restriktioner i min frihet pga av just dålig ekonomi.
Tex så har jag inte råd med bil, kan inte fara bort, utan att be nån annan. Kan inte åka på semester pga ekonomi… Kan inte gå på pub och träffa folk pga ekonomi… gå på konserter, köpa något över huvud taget nästan…

SÅ…. det jag kan göra … är det jag brukar göra, cykla, simma, gå promenader, fotografera, spela pingis, tennis osv …
Men inte när jag är förkyld…. och nu har jag hostat i 2 månader !smiley


Bemöts man som man bemöter ? .. får man det man ger ?

Jag har ofta hävdat att man får tillbaka det man ger …
…dvs att om man beter sig trevligt mot folk, så är de trevliga tillbaka. Om man hjälper till i olika sammanhang, så hjälper folk en tillbaka….
Om man är en vän, så får du vänner ….

Nå dessa påståenden är inte helt osanna… men ej heller helt sanna.

För det handlar oxå om de val JAG gör, dvs vilka jag accepterar som mina vänner, och hur får de bete sig mot mig utan att jag markerar….de GRÄNSER jag sätter upp för mig själv.
Vad ska jag tolerera och vad tolererar jag inte

Är man uppväxt utan dessa gränser för sig själv, får man givetvis svårare att sätta gränser, OCH det finns människor som medvetet utnyttjar sådant.

Men så är det även så, att det handlar inte bara om att den ene är snäll, och den andre är dum. Eftersom det ‘är mitt ansvar att sätta de gränser jag vill ha gentemot mig, inte någon annans ansvar. Så om jag tillåter folk att behandla mig respektlöst, så kommer många göra så….

Men gränssättning kommer med ett pris oxå …. när man markerar för vissa … så försvinner dessa vänner/bekantskaper…. och i vissa fall, så må det ju vara hänt.
… men ibland blir man ändå ledsen över detta…


Jallafall så känns det visset just nu…
Ibland vill man bara dra iväg nånstans …. på luffarstråt