……
De va Jennie, Viola, de va Marie, de va Solblomman, de va Hon från Lugnvik, de va Erika, och de va hårfrisörskan från Helgum, de va Katrin och Anneli. Det var Lena, och det var Carina från Kramfors, det var Hanne…….och en ny bekantskap som jag inte vet va hon heter…. osså hon med massa hål i sömmen på brallorna som jag tog sista dansen med… … och några till…..

Oj så jag fick stå i …. och dansa… var så slut när jag kom hem, att det gjorde ont att gå uppför trappornasmiley

Men va kuuul…… nu är det igång, sommardanserna, och sommaren.
Fanns flera jag tänkte dansa mer med, och bjuda upp tillbaka, men kvällen tog ju slut.

.. men nu orkar jag inte sitta upp längre måste Zlagga ….. ZZZzzzzz

———————————————————————————————————

…. så där ja, nu har jag sovit några timmar, och kan slutföra inlägget, innan jag pyser iväg uti stora världen på nya äventyr…
Nja så jädra globalt och spännande är det inte kanske….
Idag skall det bli Bangoftävling till morgonen…. och sedan är jag fast i holken och hyr ut klubbor några timmar…. så är det att vara med i föreningar.

Men det har sina fördelar oxå med föreningsliv… ska berätta om det efter jag slutfört om dansen:

Stressigt men kuuuul

Igår var det exceptionellt mycket tjejer jag kände och brukar dansa med. Och jag hann inte göra annat än dansa, dansa, dansa och dansa lite mer.
På slutet av kvällen var det bara skelettet mitt , samt det faktum att jag dansade MED någon som bar upp mina slutkörda ursäkter till muskler.

Och jag lämnade tillställningen med en blandning av lycka, trötthet och dåligt samvete…. det sistnämnda för att jag inte hann dansa med alla jag ville bjuda tillbaks osv ….Och jag hann inte prata med Ola…. och Ola gillar jag mycket.
Och ändå var inte Lidl-Helena där, inte Therese, inte Marita, GlassKarin, Lisbeth och Kerstin M… där och ett 20 tal tjejer jag brukasr dansa med normalt sett…

Lisbeth och Göran hos Greta… el om det var på Kreta

Lisbeth har kidnappat Göran på Kreta-resa…. jag är såååå orolig, Karln har ju inte varit utomlands än….och tänk om nå’n Grek förslavar honom som Zorbadansare nåt ögonblick när Lisbeth tittar bort ..

Minigolfens Mini-Hellsangels

Igår så var det dit tre små-killar på minigolfen, alla med cykelhjälm på huvudet, hela dagen lång.
Tre synnerligen överaktiva småkillar dessutom…. med 1000 frågor på läppen HELA tiden: Mina svar inom parentes

– “Hur mycke kostar det” (25 kronor för barn)
– “Men hur mycket är det ?… är det 2 femmor” ?? (Nej du måste ha två tior och en femma)
– “Jag förstår ändå inte, kan inte du förklara” ?? ( Jo du kan även ha en tjuga och en femkrona, eller fem enkronor)……pojken såg fortfarande ut som ett frågetecken klätt i hjälm….

Sen pös han iväg på sin lilla bike… och kom strax tillbaka med nya frågor.

Han kom tillbaks med sina 2 hjälmpolare, varav den andre va en lite längre än de andra, och mindre frågvis än de andra, men med lika många frågetecken i huvudet, han stod för kosingen varje gång de kom, betalade med en hundring varje gång. Den tredje kom frenetiskt trampandes på sin cykel och frågade en självklar fråga:

– “Kostar det att spela “? ( Ja det kostar 25 kr för barn)

Nästa självklara fråga när man är liten blir ju naturligtvis:

– “Kostar det även för mig” ? ( Ja det kostar även för dig, 25 kronor)

Då såg han för ett ögonblick mäkta besviken ut, över detta dystra besked, men han hann inte va deppig länge innan krösushjälmen med hundringarna i fickan, sa att ha skulle … eller förresten, det var han som kom först och hade tusen frågor som sa att den långe krösushjälmen betalade för alla .

Jag talade om för krösus att han fick 25 kr tillbaka, och han såg fortfarande ut som ett frågetecken, han hade nog sett likadan ut om jag gett honom 1 krona tillbaka, eller hundra…..

Sedan pös dom iväg ut på golfanläggningen, och kommenterade varenda slag högljutt och glatt…. och med en jävla fart, de hade spelat färdigt på 10-15 minuter. Det kan ta upp till 2 timmar för en familj.
Varpå tusenfrågehjälmen sa att han ville spela mer….
Självklart fick han det när han spelat varvet så snabbt….. och var så charmigt frågvisa…. men jag gjorde klart att de måste betala mer om de skulle vilja spela YTTERLIGARE ett varv efter detta andra varvet… jo då , de pinnade iväg glatt och intensivt igen…. och var i mål på 10 min igen … och sa ….

– “Jag vill spela mer” …. ( men nu har ni ju fått spela 2 varv för priset av ett, så nu får det räcka, nu har ni spelat klart)

För ett ögonblick där var det en väldig besvikelse i ansiktet på tusenfrågehjälmen, men det sopades bort i nästa sekund, när 3:e hjälmen sa :

– “Nu tar vi en cykeltur”

En kort paus i golfandet … utrymme för “bus”

Sedan såg jag de tre hjälmarna på en gräskulle, och de såg ut som bara små pojkar kan göra, och lyste i hela ansiktet med bus…
Så jag frågade helt enkelt
“Ska ni göra bus” …. de fnittrade lite hemlighetsfullt som hemlige Arne i Trazan o Barnarne….. och sa:

– “Ja vi ska skrämma någon” …. som om det vore världens elakaste bus.

Tillbaka till “brottsplatsen” … tre blev till två

Sedan passerade en timme och Krösus och tusenfrågehjälmen var tillbaka, och skulle spela igen…. gissa vem som hade en hundring och skulle betala för alla 3 ?
Men de var bara 2 st … så jag sa att de kunde betala för tre och börja spela, så fick de tillbaka 25 kronor om inte den tredje kom….’
Så det gjorde Krösushjälmen, och såg hela tiden ut som ett levande frågetecken.

Den tredje han som förra gången undrat om priserna gällde även för honom…
… dök upp till slut, och då kom förklaringen till hans, ur en vuxens synvinkel, kan tyckas något besynnerliga fråga….

Han FICK INTE spela denna gång för sina föräldrar, trots bjudning….
Så han stod och såg ut som en vissen Pelargon… med röda kinder….

Inte stjäla pengar av små barn !!!

De andra två spelade dock på som inget hänt, lyckligt o-bryende om sin kamrats öde… och varvet var över på 15 minuter igen….
Då skulle jag återgälda krösus de 25 kronorna som han betalt för honom som inte fick spela. Men jag tänkte att jag skulle ge honom en 50-lapp och få 25 kronor av honom (som jag visste fanns i hans ficka, eftersom det var detta som blev över på hundringen han gav mig nyligt….på så sätt behålla växel i kassan.

Jag försökte pedagogiskt förklara för honom matematiskt, hur det kom sig att han skulle få 50 kronor av mig, om jag fick hans 25 kronor i fickan…
Men pojken såg bara ut som ett olyckligt frågetecken, som en gammal gubbe försökte stjäla pengar av… och lura honom…
Så när jag till sist gav upp försöken att förklara, så frågade jag om han ville ha 25 kronor av mig i stället …. då nickade han lättat…
Så jag fick ordna min växel på annat vis….

Även små tjejer har frågor

En liten tjej som var syskon till nån av yrvädrena med hjälmar…..
Stod på tå på en stor sten och skrek så det hördes över hela campingen, ropade efter mamma…. och mamma skulle se att hon kunde stå på en sten… och att hon ville spela golf…

Sedan blev det till att svara på frågor igen….

– Varför måste du ha pengar ??…. (hur då menar du…. menar du varför jag tar betalt för golfrundan?)….

– Ja (Jo men det är för att vi måste betala för golfbanor och klubbor och sånt som kostar pengar)

– Har ni inte betalt dom ?? ( Jo men sedan går det sönder igen, och man måste köpa nytt)

Sedan hon spelat klart, och frågat klart, så vände när hon var på väg ut ur grinden till golfen och sa Tack för
bowlingen !!!
smiley