Ni vet … ibland så går man omkring och ältar saker….. det lämnar helt enkelt inte skallen förrän man får tillfälle att åtgärda detta …..

… nåja jag återkommer till detta.

Bangolf och klädsel

Det blev resa till Sundsvall och en bangolftävling nu i helgen som var.
Väderleken var inte att leka med…åtminstone inte på förhand. Det skulle bli regn, och åskskurar tom…..och som kallast 6 grader på söndag morgon….

Så jag klädde mig efter väderleksrapporten VARMT, ……
Detta visade sig vara en felbedömning, det blev solsken och riktigt riktigt varmt på söndagen…..så kängor och långkalsonger, som hade varit en “vinnare” vid förutspått väder, blev något hett kan jag lova smiley

Den fysiskt krävande sysselsättningen minigolf

Minigolf (Bangolf) … förknippar ju folk i allmänhet med att gå ner på stans lokala minigolfbanor med en öl i kroppen, och väldigt lättsamt gå omkring och småprata och ha roligt……
Mao inte speciellt ansträngande….

Men när det kommer till att TÄVLA i detsamma… så blir det en annan femma.

– Ölen kan du glömma då,

– Sällskapet blir inte längre till någon del fagra damor, som lättsinnigt roar sig, utan mestadels halvsura, o-sociala äldre gubbar, som aldrig lyckats i nån sport.

– Och det rör sig inte längre om 1 timmes speltid….. utan 6-8 timmar.

– Och framförallt, att lyckas hålla sig koncentrerad under så lång tid, detta ÄR Oooooteroligt ansträngande faktiskt. Jag vet att det är omöjligt att få icke involverade att tro på att Bangolf skulle kunna vara ansträngande….
Men det är just för att de inte prövat….
Jag kan vara lika slut totalt sett efter en bangolfhelg, som när jag gick 2,7 mil nipled i höstassmiley

Himmelriket på jorden

Hade det inte varit för GUDOMLIG svensk HOTELLFRUKOST på Scandic, så vete fasen om resan hade varit mer skoj än jobbig ??!

Att få komma ner till ett dukat bord med, 10m olika sorters musli, olika yougurt och mjölk, mjukt bröd, hårt bröd, ost, kaviar, Mjölk.
Det var gröna pumpakärnor, som på ett estetiskt sätt, tillsammans med sylt och russin satte färg på den annars något färglösa, men goda mûslin.
Det fanns äggröra, kokta ägg, prinskorvar, köttbullar.
Rökt skinka, kokt skinka, Apelsinjuice äppeljuice, kaffe osv osv osv ….

….och söta trevliga servitriser
smiley

Man kliver gärna upp lite tidigare för att utnyttja hela frukosttiden


Sedan har du ju en aspekt till, som påverkar, att sova på Hotell….

Att sova på hotell, är inget som funkar speciellt bra för mig. Jag tror inte ens det skulle varit lätt att sova om jag sov själv i rummet….
Nu klev jag in i hotellrummet sist av tre st bangolfare, och blev således blåst på att få ligga i ordinarie sängar, och därmed hänvisad till utfällbar överslaf….
Jag fick inte ta utfällbar underslaf för PM, då han menade att han och LPS måste få möjligheten att sära på sina sängar, eftersom PM inte ville “ligga och kelas med LPS”….

BIG MISSTAKE…. PM !!

(Kanske var det lite av egen förskyllan, för min del som Per sade detta, eftersom jag på skoj nere vid receptionen sa att dessa två skulle ha bröllopssviten, och jag ett singelrum, kanske jag triggade igång bögfobin hos denne)

… det liksom fastnar i huvudet på en

Nåja … tillbaka till det jag skrev överst om att saker kan fastna i huvudet på en när man skall somna…..
När jag knarrade mig upp för gnek-stegen till min överslaf, och åtminstone lagt beslag på TV-dosan….. så jag slapp se omröstningen till den fruktansvärt (numera) tråkiga omröstningen till Melodifestivalen….utan i stället knappade in Clintan i “Häng dom högt”…… då trodde jag att jag var tillräckligt trött efter dagen för att somna in relativt problemfritt….. inte ens snarkande rumskamrat skulle kunna förhindra detta …. trodde jag……..

Och jag fick nästan rätt… åtminstone till en början.
För jag somnade in … och sov tre timmar. Vaknade sedan av kissnödighet….
Och knarrade mig försiktigt ner från stegen, blir ändå tvungen att sätta en fot på PMs sängkant, för att inte slå ihjäl mig. Väcker då naturligtvis honom….
(Det var han som nödvändigtvis skulle ha mig att sova överslaf…. bad choise)

Klibbig upptäckt

Men så när jag knarrat mig upp för stegen igen, lägger mig till rätta, så upptäcker jag nåt klibbigt i håret. Ett tuggummi hade fastnat i håret på mig.
Jag börjar slita och dra i håret, och förbannar att jag inte hade tillgång till en sax….
Klockan är 04.00 på morgonen och jag ligger och sliter mig i håret, för att få bort tuggummit, utan att väcka rumskamrater igen……
Och jag kan inte riktigt släppa det där att jag har tuggummi i håret, och stilla somna om igen …. det har liksom “fastnat i huvudet på mig”
Men jag börjar närma mig insomningsstadiet när …..

Bad timing….

just precis… rumskamrat PM, börjar “dra stock”…. “agera sågverk”… SNARKA !!
ZZZZZZzzzz ZZZZZzzzzzz ZZZZZzzzzzzz

efter 2½ timme ger jag upp, 06.30 kliver jag upp och går ner till hotellreceptionen, hoppas kunna köpa en nagelsax el nått…..
Jo då … det fanns att köpa för … 80 KRONOR….
Jag övervägde för en kort sekund om det nästan var värt 80 kronor att bli av med tuggummit i håret… men nej….

Så jag fick den kvinnliga hotellreceptionisten att agera frisör kl halv sju på morgonen ….

– “Blev det bra ?? “…..frågade hon efter att ha klippt bort tuggummit, tillsammans med en test hår…

– “Njäa… aningen kort på den här sidan”…. sa jag med min bästa feminina stämma

Men tror jag inte mina golfkamrater gör om misstaget att låta den som vrider på sig mest om natten, och är kissnödigast, ta utfällbar överslaf, med knarrande stege… *knarr, gnek, gnik….*
smiley

(Vem/vad som orsakade att jag fick tuggummi i håret, är inte bevisat, men undertecknad skulle kunna vara inblandad i skeendet)