….. bussresan ner till Stockholm, var en upplevelse i sig, men den kommer jag att behandla senare i en sepparat blogg.

Så nu medan själva upplevelsen av Stockholmsvistelsen är färsk, tänkte jag skriva om den.

Sista delen av resan, blev riktigt rolig, efter att ha pratatmed en trevlig Tyresöfarbror ursprungligen från Liden, Medelpad. samt flirtat flitigt, med en obeskrivligt vacker Andie MacDowell kopia, med yppiga… eh yppiga, eh konturer. smiley

Ut bland yrsliga studenter

När jag kom till Stockholm, kastade jag mig ut i storstadsvimlet, i väntan på att min Kusin Jenny, skulle sluta kneget. Jag hamnade mitt uppi studenternas firande, där de lätt påverkade av mjöd och dylika tingestar, skreeek ut sin vårglädje, likt självaste Ronja Rövdotter själv… eh rövardotter ska det va.

Ungdomarna skrek och viftade med allehanda flaggor, från hela världen, och det fann jag förtröstansrikt på någe vis… Jag blir lika gld över detta, som när jag ser två små dagisbarn med olkia hudfärg, lekandes, helt ovissa om att vissa tycker de borde hata varandra pga detta.

Sommar i Hufvudstaden

Jag känäpper febrilt med min Nikonkamera, för att föreviga alla dessa underbara intryck. och vandrar i sakta mak, från centralstationen, via Glasskulpturen vid Sergelstorg…. ned mot Kungsträdgården.
Där äger en stor matfestival rum… och “Kungsan” är fullsmockat med folk.
Solen gassar och Sommaren har anlänt till Hufvudstaden.

Dit näsan pekar

Jag fascineras av stadens alla dofter, både önskade, och oönskade som kastas upp i ens ansikte och näsborrar. Första kan det lukta grillat när man strosar på längs Stockholms gator, efter 10 meter till, byts det ut mot, nybakat, 10 sek till, så stinker det parfym, så att man får dra åt sig andan efteråt för att få syre till lungorna. Efter ytterligare 10 meter så luktar det nån oidentifierbar doft (finns gott av dem i Stockholm, för en Bonnig Norrlänning)… 10 meter till, … så slår en odör av Bajs upp i fejan på en…. Lite bättre blir det när jag gått förbi Kungsan, och vandrar efter Strandvägen…..då luktar det tång, och tjära….

Appropå lukter

Tidigare har jag många gånger ondgjort mig över vad allting är dyrt, och att det till och med kostar att skita och pissa med….
Men efter detta Stockholmsbesök, är jag redo att ompröva mina åpsikter kring detta. Jag betalar numera mer än gärna 10 kronor, för att göra mina behov på en välstädad toalett med personal som håller rent, än de bajamajor som fanns på Kungsträdgården…. där det var ett företag att sätta sig och skita, utan att få grejer på kläderna, som man inte gärna vill ha på kläderna…..

30 % av tiden på stan, gick åt till att planera antingen, intagande av energi/mat…. eller leta en “avfallsstation”/WC

Ett vackert, stolt folk… men

Stockholmarna är ett vackert folk, i synnerhet då kvinnorna, som nästan alltid är i lyxfodral, högklackeskorna och diverse skönhetshjälpmedel….
En stolt högdragen hållning, på ständig jakt efter bekräftelse genom flirt, som de sedan kan högdraget ignorera… och hux flux, har den Stockholmska kvinnan köpt sig en smula tillfredsställelse och uppmärksamhet.

Likadana inunder

Men jag blir ju som norrlänsk singelsnubbe, helt betagen av all skönhet trippandes förbi i sina dyra skor… klappi-di-klappedi-klapp….
Det finns alla modegenrer… Det finns lakrits, choklad, vanilj, och citron, men alla är godis för ögonen…
Jag föreställer mig i mitt stilla sinne, för att kyla ner mina hormonella, inre vulkanutbrott, att även när dessa fullblodskvonnor, tagit av sig sina högklackeskor, dyra nodeklänningar, skrapat av sig 1000-kronors-sminket, och står där nakna framför spegeln, så är det inte nån större skillnad, mot en norrländs bonnkärring.

Status för killar

Även på Herrsidan är det ju flaschigare, dyrare, och snobbigare i Storstaden., även om jag inte studerar dessa lika grundligt och utförligt sdom kvinnorna, av någon outgrundlig anledning.
Här är det väldigt tydligt att pengar är status, i form, av dyr bil, kläder och andra tekniska prylar…Som en liten jämförelse då, med västernorrländska män, där förvissp bilen är status… men helt andra prisklasser, och stil, på bil….

I Sollefteå tycks det vara stats att ha en stor prilla i överläppen, Flanellskjorta, snickarbyxor, farandes omkring med släpvapagn, efter sin nya volvo…..
… och se allmänt hård ut bara…

Tillslut så blev det välkomstkram

Nåja… till slut träffade jag min fantastiska kusin Jenny, och fick den goaste kram jag fått på länge…. en sån där riktigt “tycka-om-jättemycket-kram”….
Sedan åt vi Thai-wok, på en resturang bakom kulturhuset. Det var infernaliskt gott. och betydligt mer mättande än en luftigt, näringsfattig Macdonaldsmåltid skulle inneburit.

7 timmars promenad….. + 2 till på kvällen

Det var fredagen det. Igår Lördag, klev jag upp 7 på morgonen för att ta vara på fina vädret och vackra Stockholm….
Det blev en 7 timmar lång promenad, med 2 gigabyte foton i kameran som resultat.
Men iaktagelserna om Stockholm fortsätter. Så här tidigt är det ett helt annat Stockholm, än kvällen innan. Städpatrullen var ute, med skräp-plocke-pinnar, men även stora skurmaskiner, stora som ismaskinerna på hockey….

Stockholmarna själva, är också som förbytta sedan gårdagen, då de tjoade och tjimmade. Nu var det surmulna, strama, stressade, ansikten……och bena klapprade iväg med en frenetisk fart….på väg till arbetet.
Många Stockholmare nyttjade morgonen till att springa oxå … även då uppsminkade, och moderiktig utstyrsel….. klappi-di-klapp-skorna var dock utbutta mot löparskor… självklart av dyraste sort.