….
Ock så bar det av mot Kåvland och Ånäsparken igen…..
Vilket underbart ställe……
Nu vet jag inte hur mycket inverkan det har att det var Shake som spelade där IGEN, när jag var där för 2:a gången i mitt liv…. eftersom Shake är ett Timråband, och Kåvland ligger inte alls långt därifrån.

Förkortat med tatoos

KDL …. skulle Åsele-Egon sagt…..
Egon som var chafför denna gång, och hade med sig fd eleven Ida, som hade ambition att bli helt täckt med tatueringar på högerarmen.
Själv kan jag tycka det är snyggt med bra gjorda tatueringar men vill man vara lite exotisk och annorlunda, så ska man satsa på att inte ja några tatoos alls, då det snart är ovanligare att vara utan.

jo …. KDL undrar ni ???… Egons uttryck/förkortning för “Kanon-Dans-Läge”…
Herrn i fråga svänger sig gärna med diverse förkortningar….. både verbalt och sms… så det gäller att hänga med…..
Från onsdagen på Ärsta var hans omdöme: LBHJ……. och då var det meningen att man skulle räknat ut att det betydde “Lätta buffelhjordar”, och att detta i sin tur betyder att det var trångt, buffligt och vissa herrar som inte var allt för briljanta i sin kroppskoordination tillika motorik… och därför dansade på bla annat vår eminente vän och dansare Åsele-Egon.

Olika benämningar på samma sak

Min perception/iakttagelse från Ärsta i onsdags var i princip den samma, men min vokabulär dristade sig till att komma fram med den målande beskrivningen: “Mysgubbeafton” … dvs gubbar i övre medelåldern som myser så, och klämmer på sin tant att de blundar när de dansar…. inte så lyckat för omgivningen då kanske…..

Bortaplan = annan taktik, för bästa möjliga dansläge

Jag räknade med i beräkningarna att det var “bortaplan” och därav inte skulle vara lika hård efterfrågan på mina starka armars grepp runt midjan, samt superba danskunskaper….. detta naturligtvis då beroende på att dom ännu inte är bevandrade i hur graciös och trevlig dansant kille jag är smiley

… Men jag dansade tillräckligt mycket för att byta tröja 4 ggr, och vara till 90 % utpumpad i benen…
Det vart publikrekord igen på Ånäsparken … siffran hörde jag inte dock….


Jobbigt med dom som skryter över att de är bäst

Styrdansen håller sig ju med diverse “inne-uttryck” som de finare kretsarna håller sig med, klubben för inbördes beundran…..

Jag blir Sååå irriterad på folk som skryter och tycker att de är bäst….smiley
DET ÄR JU JAAAG SOM ÄR BÄST !!!!!! smiley

Snackfox

Nåja … de har diverse uttryck för sig, som slow-fox. Mys-fox, och dansorgasm mm mm … det senare tänker jag inte ens gå in på nu…… ANSTÖTANDE på min ära smiley
Men dessa uttryck är ju ändå ett berikande och pånyttfödelse av språk som jag tycker om…..oavsett vad jag tycker om själva uttrycken…

Själv kom jag på ett nytt igår, som bara stämmer in på Ånäsparken i Kovland än så länge.
Inte mys-fox… inte slow fox, inte sliskfox…. utan “snack-fox”…smiley

Det var nämligen på det viset att Sundsvallsbona har ett uppdämt behov att få prata av sig, så “sorlet” mellan låtarna gjorde öronproppar mer befogat under själva dansen, då även då det snackades så till den milda grad att bandet vart tvungna att öka volymen på sina musik-grunkemojer…..

Kvällens dansfolk … och belöningen för broilers

Och på Ånäsparken har de ju som tidigare nämnt en veranda man kan dansa ut på, och svalka sig, OCH TRO MIG det behövs….
Sådant borde det vara lag på att ha som dansarrangör för sommardanslogar….
Igår var det diverse folktyper där …. allt från några enstaka få, som förirrat sig dit från russindiscot på kustladan….. till så unga tjejer att man själv skulle platsat i kategorin “russindisco, rent jämförelsevis, även om jag då inte är skrynklig själv….. utan väldigt välbehållen och fräsch pga allt konserveringsmedel jag stoppat i mig genom maten under åren….smiley

En kille som mellan låtarna hade hamnat stillastående ute på dansverandan, väntandes på att nästa låt skulle komma igång, precis som vi andra.
Den killen käkade förmodligen ryssfemmor (anabola) och taggtråd till frukost…..
… han var stor som ett hus … och musklerna svällde ut på honom som om han hade nån slags åkomma av nåt slag…..
Tänk denna stund var ju den stund han slitit för hela året… att få stå där och svälla ut sina muskler för tjejerna att drägla åt…..

… och nu kom belöningen, MELLAN DANSERNA på Ånäsparken…. när inte själva danskunskaperna var det som attraherade damorna…..
… han var så inne i momentet att han liksom ville vara kvar i det, när väl musiken började igen….. och vi andra som bara käkar müsli och banan till frukost… fick dansa 5 meter runt för att komma förbi hans omfång….smiley