Trött på politik – betänk detta !

….
Det börjar närma sig val…… och många av er är nog reda okristligt less på det tjafs och bladder, löften, lögner och sifferexerciser…….

Men betänk detta…..

“Nej, politik är inget mode, ingen “ball och trendig grej”
För dom flesta är det en livsnödvändighet.
Och dom fjantar som kan unna sej att “satsa på sej själv”
dem ger väl fan i resten av vår mänsklighet!

Björn Afzelius R.I.P

….. betänk att det faktiskt är många som är beroende av er åsikt, er röst.
Människor som inte har någon röst själva, som ingen lyssnar på… som befinner sig där “ögat inte ser” (citat ur filmen Avatar)

Betänk att psykiskt sjuka, människor med downs syndrom, fattigpensionärer, arbetslösa är beroende av att ni röstar…..
… och om alla partier tycks vara av samma skrot och korn i edra ögon….. så gå ut på gator och torg och demonstrera mot eländet…..

Samhället , folkhemmet, håller på att förändras i sina grundvalar

För nu börjar det hända saker som förändrar vårt samhälle i grunden….
… och det går fort !
Man har på några år sålt ut alla statliga företag i syftet av snabba vinster för staten, för att kunna använda pengar till att sänka skatter för den rikaste delen av Sveriges befolkning….
Man har lurat i folk att man är arbetarpartiet…… men de är bara på din sida så länge du är produktiv min vän….. sedan blir du dumpad och övergiven ….
dit ögat inte ser…… dit ingen ser dig, ingen hör dig… dit där folk går förbi med ett obehag över att måsta komma i kontakt med dig…..

Det kan gå fort min vän… från det att du är Reinfeldts gunstling, där han mutar dig med en tusenlapp extra i fickan, (vilket inte ens är hela sanningen)…..
….. samtidigt har han fixat skattesänkningar för egen del och de bäst avlönade partikamraterna , med över 100.000 per år !!!!!
… det kan gå fort även för dig, din gamla mor, eller dina barn… från att ni är produktiva… till att ni inte längre är produktiva….
…. och då är ni inte Reinfeldts gunstlingar längre … då kan ni mycket snart befinna er där ingen ser

…läs en gång till: 100.000 per år !

… samtidigt som

Detta har han gjort under en tid som moderaterna själva beskriver som den värsta kris sedan 1930-talet !…..
Det är något som inte stämmer med det resonemanget han för….
Detta har han åstadkommit SAMTIDIGT som han med politiska medel sett till att 25.000 vårdjobb försvunnit…
Samtidigt som han på olika sätt skuldbelagt hela kategorin de sjukskrivna , och direkt gått ut med att de är lata och odugliga….
… detta har han gjort under “kristider” … samtidigt som han försatt massor av sjuka människor utan sjukförsäkring…. som måstat söka hjälp hos Sociala myndigheter …. trots att de under sin yrkesverksamma period betalat in sjukFÖRSÄKRINGGSpremier via skattsedeln….. så blir försäkringstagarna nu blåsta på detta och tvingas med skam och böjt huvud söka socialhjälp.
Social hjälp från kommuner som kraftigt fått sina budgetar indragna till den grad att man får neka folk socialbidrag…..

Förnedrad utan rättigheter

Jag vet vad det innebär att gå till soc som sista utväg, och vara utan pengar till hyra, när vräkningen knackar på dörren, och få förklarat för sig att de inte kan ge några pengar till mat och hyra… men att man alltid kan få komma och prata med dem om man vill….. det är bara det att det mättar inte magen, och ger inte tak över huvudet…..

Jag vet vad det innebär att ständigt vara oviss om man kan betala hyran och äta nästa månad SAMTIDIGT som man på annat sätt är sjuk eller utsatt….

Denna regering pratar om fusk i samband med sjukförsäkringar, och skuldbelägger de svagaste i samhället, samtidigt som höginkomsttagare och VDar fuskar till sig miljoner i bonusar osv… men det ser man inte som ett problem….

Regeringens orimliga ekvation

Denna regering vill att sjuka människor ska ut i jobb, UTAN att göra tillräckligt med medicinsk rehabilitering ……
.. man vill att de sjuka ska ta jobb som inte finns, trots att man inte mäktar med fysiskt el psykiskt att jobba…..
… ta jobb som inte finns,k som man inte mäktar med, samtidigt som mer än 100.000 friska utbildade människor går arbetslösa….

Denna regering påstår att man minskar klyftorna i samhället genom att öka de samma…. öka sina egna inkomster, och försämra för sjuka och pensionärer…
Denna regering vill skapa låglönesektor… samtidigt som de har länge och väl gått ut med slogan: “Det skall löna sig att arbeta”

…… kan fortsätta länge på det viset och räkna upp

…… jag kan hålla på så här länge länge till och räkna upp åt vilket håll den nuvarande regeringen vill föra Sverige…..
… men jag tror ni börjar förstå va ??…

… det röd-gröna alternativet står inte utom kritik, men är det enda alternativet till denna cyniska människosyn som alliansen står för….
….

Så om ni fortfarande tycker att inget parti är gott nog för din röst… gå då ut och skrik på gator och torg….
för Sverige håller på att bli ett land för enkom eliten….. vill vi ha det så ???

Betänk detta !!