Tänk va gott det kan bli av lite grönsaker och bacon.
Jag hackar potatis och morötter i små, små tärningar, råsteker sedan i olja, med svartpeppar och lite salt.
… och häller i lite vatten (1 dl) och låter puttra under lock tills vattnet ångat bort.

Sedan lägger jag upp detta på en tallrik, och nyttjar stekpannan till småhackat bacon, och grovskuren gul lök….. (behöver inte lika lång stektid som potatisen)
kryddar lätt med peppar….. (inge olja nu, fettet från baconet räcker)

Nu är det dags för själva omeletten, som jag vispat ihop tidigare, 3 ägg, 3 msk mjölk, salt o peppar…. steker på låg värme tills det bara är lite lätt simmigt på ytan, sedan lassar jag över omeletten platt som den är på tallriken och lägger på baconet och potatisen… och toppar med halverade coctailtomater i två färger.


Ps det blir över potatis och bacon till en till omelett