Vad ger oss rätt ?

Rättslöshet och maktmissbruk…..
Tito Beltran fick ingen rättvis rättegång i Sverige !
Julian Assange blev anklagad för våldtäkt i Sverige, alldeles precis efter att han blivit efterlyst av USA….. sedan visade sig det att kvinnorna som anmält honom gjorde det för att han inte påstås ha använt kondom ??

Jag har stor förståelse för att Julian Assange inte har något förtroende för Svenskt rättssystem, som basunerat ut honom som skyldig, i svensk press innan eventuell rättegång… precis på samma sätt som med Tito Beltran…

Vad ger oss rätt ?

Det är med avsky jag ser på gärningen våldtäkt !
Det är med avsky jag ser på att kvinnor och män blir våldtagna eller misshandlade…. om detta råder inget tvivel !!

Men pga att så många våldtäktsfall inte resulterar i dom…. ger det oss rätt att fängsla oskyldiga ?… ger det oss rätt att döma i ärenden vi inte har en aning om ?
Finns det NÅGON enda människa i Sverige som med säkerhet kan säga hur det gått till uppe i Beltrans rum, med en fullt myndig kvinna ??
….utöver Beltran och kvinnan själv ??

… ändå är jättemånga säkra på hans skuld !!??

lika så är det Med Julian Assange. Många tycker att han ska sättas dit…. FÅ är intresserade av sanningen….

Vad ger oss rätt att döma ?

Jag fördömer Våldtäkter !….. Handlingen….. men jag fördömer inte människor jag inte har en aning om deras oskuld eller skuld.
Och jag tycker att ALLA ska få en rättvis rättegång, och att det ska stå utom allt tvivel att någon är skyldig innan man låser in denne för ett brott…..
Titi Beltran och Julian Assange känner jag inte, men jag anser att Titos rättegång var ett enormt rättsövergrepp ….. Tito hade inte en chans till rättvis bedömning.
Och jag har direkt agg till Maria Lundqvists och Carola Sörgaards agerande i målet…..

… så här får det bara inte gå till.

Vad är viktigt ?

Att hitta en gärningsman, eller att hitta rätt gärningsman ?

Är till exempel sanningen viktig ??… och vem sitter på den ??
Skall man basunera ut i media att någon är skyldig INNAN rättegång….
Skall man få ändra sina uttalanden efter påtryckningar från åklagaren, och lägga till saker som då är efterhandskonstruerade ??

Vad är viktigt ??

För mig är det i detta fallet att förhindra och få slut på våld och våldtäkter… och att de som gjort fel får sona för det I DE FALL DÄR DET STÅR KLART VAD SANNINGEN ÄR !!!!

Det är en fråga om tilltro till det Svenska rättsväsendet… och min tilltro är allvarligt naggad i kanten kan jag tillstå….

I fall där det är oklart och ord mot ord, åker folk dit… men i solklara fall som Djurgårdssupportern som slog till en Assyrisk spelare på käften…. frikänner rätten denne, trots att det finns bevis genom TV-sändning ???