Socialdemokratiska partiet har under hösten och vintern, med mycken möda och svett, arbetat fram en ny partiledare…. Håkan Juholt !
Personligen hyser jag aningen hopp till denne Socialdemokrat, som verkar vilja stå upp för Socialdemokratins ursprungliga ideal om solidaritet och rättvisa….. något som under Mona Sahlin och Göran Persson inte varit speciellt högt upp på prioriteringslistan.

Genast är den numera allmänt högervridna pressen framme och snackar om “vänsterkupp”… och får det att låta som om det vore brottsligt att föra solidarisk politik ….. allt mer liknar det svenska politiska klimatet hur det ser ut i USA, där det snudd på blev revolution när Obama ville införa allmän sjukförsäkring…. få saker tycks uppröra amerikanen mer än att behöva bidra till sjuka människor som inte klarar sig själva ekonomiskt

Upp är ner och ner är upp…..

Socialdemokraterna har problem idag av två anledningar:
1. man har under 20 års tid, vad gäller partiledning blivit ett småborgerligt parti, och ändå hävdat sig vara solidariska…… utan att det genomlysts i politisk vilja….
Samtidigt har man slagit hårdare verbalt åt vänster (från partiledningen) …än åt höger, genom att trycka på Vänsterpartiets kommunistiska historia, och på så vis antyda att vänstern skulle dras åt diktatur. När man med samma vridna logik, skulle kunna hävda att Moderaterna är emot kvinnlig rösträtt….. för så var nämligen fallet när detta behandlades i riksdagen 1921… då var Moderaterna emot detta.

Varför har inte S tryckt på detta och använt sig av detta i det politiska språket ?
Jo det är ganska enkelt, man vet att man konkurrerar om väljarna till vänster i Socialdemokratiska partiet med Vänsterpartiet…… och genom denna misskalkylering i propagandakriget har man måhända hindrat vänsterfalangen i S att rösta på V, men det har å andra sidan bäddat för ett annat parti …. nämligen Sverigedemokraterna och dess främlingsfientliga politik.

Hur då ?

Jo genom en ökad ekonomisk standard för 60% av svenskarna, så har Socialdemokratins ledning lockats åt höger i politiken, medan många s-väljare inte känner igen sig i detta, utan vill ha solidaritet och rättvisa. Klyftorna mellan fattiga och rika har ökat dramatiskt under senaste 20 åren både under “socialdemokratiskt” styre och än mer under Moderaterna…… Och utanförskapet för 1/4 av befolkningen allt mer tydligt.

Med språket som vapen har man lurat svenska folket från borgerligt håll.
Med medvetna ordval som:

“Det ska löna sig att arbeta”

……och det är inget annat än en förklädd ordlek för att skita i de som
inte klarar av att jobba. Det har nämligen lönat sig att jobba innan Moderaterna sålt ut allt det folket ägt och sänkt skatterna för de rikaste och den väl bemedlade medelklassen.
PÅ detta vis har man lurat vanligt folk att tro att folk blir sjuka på ren jävelskap, och att solidaritet med dessa är fult.

Sedermera har man lyckats med vad Hitler gjorde i Tysklands Judar…. man har lyckats ställa svaga grupper mot varandra…. I Sverige idag är det Invandrarna som fått bära skulden för att “Vanliga Svenskar” inte får tillräckligt med pension, och att sjuka inte får sjukersättning….. när de verkliga pengaslukarna är egoismens höger…. De verkliga offren är de sjuka … och Invandringen de fakto är en av Sveriges största ekonomiska resurser…..

Det är exakt samma stämningar och verktyg som Hitler använde sig av.

Därav SDs stora framgång

Vänstern är splittrat…. och det är en medveten strategi från Moderaterna och Reinfeldt… och vänsterrörelsen har låtit detta ske…
FI är ytterligare ett exempel på hur vänsterrörelsen splittras upp, och 1-2 % förlorade röster där, som annars skulle lagts på en solidarisk rättvis vänsterregering….

SDs väljare består till en viss del av utsatta människor som fått det sämre under Regeringen Reinfeldt, och gått på finten om vems skulden är…. den är ALLIANSENS, samt att Socialdemokratiska partiledningen övergivit sina ideal.

Sammanfattningsvis hoppas jag att folk till slut ska inse detta och att vänstern skall återigen återförenas och gå samman mot demonteringen av välfärd och solidaritet.