Jag är trött….. så trött.
Trött på folks småaktighet och fördomar….
Och jag är trött på att ingen tycks bry sig om något annat än egen karriär och egen rikedom.

Jag är trött på att barn svälter i Afrika, pga västerländsk miljöpåverkan som gjort att det är torka vartannat år i stället för vart tionde som för ett par decennier sedan….
… och jag är trött på att ingen västerlänning vill se sin egen del i detta, samtidigt som det “fantastiska” kapitalistiska systems själva fundament gör att fiskevattnen utanför Somalia dammsugs av västerländska företag och länder, precis på samma sätt som utanför Västafrika….

…. och sedan ger vi allmosor när det redan är för sent, och stillar vårt samvete.
Jag inte bara är trött…. det får mig att må illa.
Och hemma i Sverige bråkar vi samtidigt om vi får 22.000 i månadslön eller 40.000, och ser ofta avundsjukt på de som har mer.
Likaså har en sjuklig omvänd avundsjuka härjat senaste tiden, där friska människor med jobb avundas sjuka människor pga av “ledighet”

…. det är något som är riktigt sjuk med moder Svea och demokratin.

Demokrati ett urholkat begrepp

Demokrati förresten….
Såg ett intressant program på TV i dag om hur “demokratins vagga” Aten…. hur det egentligen gick till.
Jag har förvisso länge vetat att deras demokrati inte inkluderade kvinnors rösträtt, och att staden använde sig av slavar.

När allt kom omkring så förvandlades även dessa begränsade demokratibegrepp till något som liknar diktatur eller imperialism.
Maktens frukter tycks för människa oemotståndliga och fördärvande av demokratiska begrepp och moraliskt leverne.

Och det tycks följa oss in ända in i nutid, med nuvarande regering som börjar behandla sjuka och arbetslösa som andra gradens medborgare.
Och ännu idag diskriminerar vi människor utifrån kultur och hudfärg…. trots att det bara var 70 år sedan Hitler utrotade miljontals människor….

ska vi aldrig aldrig lära oss av historien ?

… Jag mår illa över vart världen är på väg, och är trött på att folket blundar för det som känns jobbigt att se…. sin egen del, sitt eget ansvar