Hej igen far…..

Du måste ha en klar syn mot stjärnorna, där du sitter och ser uti evigheten.
Jag kan tänka mig att det är vackert ….. så att man tappar andan…

Tiden går

Nu har du varit där uppe och spanat i 4 år….. det var 4 år sedan du lämnade in.
Jag tänker på dig ofta, har accepterat läget, men saknar dig ändå.
Faktum är att jag har fortfarande mer kontakt med dig nu, än resten av vår splittrade familj…. tom nu när du är i himlen.

Jag tänkte på dig när jag satt själv här hemma och rensade 21 liter lingon. Dem skörden hade nog fått dig att lysa av välmående….
Jag minns de stunder vi satt i sommarstugan och rensade bär tillsammans….
Ett lyckligt minne….

Gud måste gråta ibland ?

Far….. jag funderar… det är så mycket falskhet och hat här nere på jorden ibland, att man bara vill gråta. Jag antar att Gud måste gråta ibland när han ser hur “skapelsens krona” människan… behandlar varandra och det paradis kallat jorden, som han skapade som vår lånade plats att leva och bo på…..

Nu sitter jag här i Sollefteå och tittar ut över Ångermanälvens starka strömmar efter allt regn. Neonljuset speglar sig i det mörka vattnet. Jag ser en långtradares spektakulära sidoljus när den passerar Ångermannabron mitt i natten… annars helt tyst och stilla….

Rapport

Idag spelade jag boule med tanterna och gubbarna uppe på Nipan igen…
Och så har jag ätit av min infrysta köttgrytan eget bakat tvångsbröd, och till havregrynen i morse och sent på kvällen, egenhändigt gjord lingonsylt och äppelsylt.
Jag känner en tillfredsställelse i detta far… utöver att det blir billigare, så känner jag en tillfredsställelse i att inte köpa allt i halvfabrikat tillverkat långt härifrån, och långa miljöfarliga transportsträckor bort….

… och jag känner en tillfredsställelse i att det blir gott, och att jag kan själv.
Jag har gett bort ett halvt tvångsbröd till Anneli, bjudit på äppelpaj till både Mu och Lollo och Anneli. Och Maggan och Rolf som nu börjar känna av sina årsringar och inte dansar uti skogen utan besvär längre, fick 3 kilo lingonsylt.
Det var underbart att få ge igen en liten liten promille av allt de gett mig far…..

De pratar oxå ännu om dig far , likaväl som Anneli Eliasson.

Vårat älskade Djurgården är nere i bottenträsket dock…. det gick utför när det osett köpte Qurinjo för 15 miljoner, och blev en flopp.
Men det kommer väl nya storhetstider kanske… för DIF…

… och vem vet … kanske även för mig. Du vet vad jag tänker på far… du vet vad jag längtar efter… men säg inget till “chiefen” han har nog att fundera över ändå … jag klarar mig nog….

Ha det nu gott i din himmel tills jag hör av mig igen