En eloge vill jag ge till Apoteket och deras personal.
Trots att jag inte ofta går dit och handlar, mest bara tandpetare…. så blir man alltid väl bemött av dem.

Det finns ganska många butiker med trevlig personal, men några butiker/restauranger/företag, skulle behöva gå på kurs hos Apoteket i Sollefteå i kundbemötande.

profession och sitt privatliv

Det finns ett matställe, och även en matbutik här i stan där en del personal inte kan skilja på sin profession och sitt privatliv, vilket resulterar i minskat kundflöde för deras del. För det är inte bara personen som blir dåligt bemött som de förlorar… utan även ett gott rykte som går till intet, vilket kan kosta väldigt i slutändan. Tror knappast att en chef med intresse av vinst, vill ha personal som stöter bort potentiella kunder.

Liten stad

Ett problem till i en stad som Sollefteå, trots all dess skönhet och andra fördelar, är att det pratas mycket….. och att folk “vet” så mycket om varann.
Det är ett problem som i vissa fall följer med inom företagande.
Och i vissa fall vet man mer om personer än personerna själva… det kallas skvaller och förtal.

Dessutom så vet folk ungefär vilken köpkraft folk har, och det har visat sig att vissa butiksinnehavare behandlar kunder olika utifrån inkomst, och därmed tror man potentiell köpkraft….

Jag kan säga trots att jag inte tillhör de mest köpstarka, att har jag blivit dåligt bemött på ett ställe så kommer jag inte tillbaka…. då betalar jag trots min ekonomi hellre mer pengar på ett annat ställe ….

Jag har vid ett tillfälle bara vänt på klacken och sagt högt och ljudligt, :

– “OK då lägger jag mina pengar nån annanstans”

mer än 95% i Sollefteå

Jag är lokalpatriot när det gäller handel, handlar säkert mer än 95% i Sollefteå.
Men den siffran kan komma att sjunka kraftigt om det blir för många som inte klarar av att bemöta kunder lika…och trevligt.

Långnäsa till snorkig bilhandlare

För många år sedan hörde jag berättas om en kille som var från landsbygden, och inte brydde sig så mycket om snofsiga kläder och dylikt.
Han kom in på en av stans bilhandlare, och hade blivit bemött som någonting katten hade släpat in….

Han vände helt om åkte ner på stan till närmaste konkurrent och köpte en ny bil KONTANT….

De som fick bilen såld, hade ju hört av kunden hur han blivit behandlad, och ringde upp på bilfirman och frågade om de nyss fått besök av en man efter en viss beskrivning….

– Ja såg du vilken luffare… han såg ju bedrövlig ut…

– “ja vi ville bara tala om att han var in hit och betalade en ny bil kontant” *klick*

Snorkig ung tjej kontra trevlig äldre tant

Så den tjej som på matvarubutiken inte bemötte mig bra kanske inte fäller hela butiken med detta…. men är hon så mot en så är hon det säkert mot fler.

En god vän till mig som jobbat som butiksbiträde hela sitt liv har sagt;

– INGEN ska kunna komma och påstå att jag bemött någon illa, så hon är trevlig tom med dom som är jobbiga och tom otrevliga…..