He who eat alone, dies alone !….Den som äter ensam, dör ensam !

Orden ekar i mitt huvud…… och träffar och slår hål på min förvanskade låtsasvärld av tekniska möjligheter……. min värld utan kärlek.
När man får det för bra materiellt, glömmer vi vad som betyder något, glömmer vi vad som är viktigt i livet…..

Från en värld full av kolera, sjukdomar och fattigdom, kommer orden, från en fattig men stolt man med många barn. Från hårt arbetande sand diggers i Afrikas folkrikaste område….. där befolkningen, över hundratusen människor byggt bostäder på pålar ute i vattnet…..

He who eat alone dies alone…..

Jag kan inte minnas en enda gemensam måltid i vårt hem, när jag var barn,…. inte en enda gång minns jag det…
Tak över huvudet …. massor av presenter vid Jul och födelsedagarna.
Däremellan,,… ingenting, och åter ingenting. Detta var vad jag fruktade mest som barn….. ingentinget.

Köpt kärlek är ingen kärlek. Köpt lycka är ingen lycka… … det är ett substitut, ett sorts socker för snabb energi, ett knark som sedan fyller dig med tomhet om du stannar upp för en sekund. Och nästan all lycka i vår värld är köpt … vilket på ett vis gör oss till torskar som utnyttjar prostituerade…..

He who eat alone dies alone…..

Den fattige stolte svarte mannen är rikare än mig….. är rikare än Bill Gates, är rikare än Zlatan….. han äter med sin familj, och han kommer inte dö ensam….
Den fattige 65-årige mannen är vid liv….. jag och mina arbetande grannar äter ensamma, kastar i sig näringsfattig snabbmat för att hinna jobba fortare och köpa dyrare bil eller hus …..

He who eat alone dies alone…….. orden ekar i mitt huvud…. punkterade min illusion, vår illusion…

Sanningen är att vi nog är jordens mest ensamma folk…. och jag är en av dem.
Jag växte upp utan någon som sa att de älskade mig, utan någon som visste eller brydde sig om vart jag var…. utan att ha en fast middag där vi åt tillsammans…. och pratade om hur vi haft det…

Och här sitter jag nu trettio år senare och äter ensam…. och umgås via facebook, för att vi inte hinner med varandra, och för att jag inte hittat kärlek

He who eat alone, dies alone !