Ja vad ska man säga… livet kan vara underbart, men ibland tappar jag tron på mänskligheten…. för en stund.

http://www.aftonbladet.se/debatt/kronikorer/martinezpeleta/article13626336.ab

“Förra veckan bjöd Stockholms universitet in
högstadieskolor för att bygga världens längsta experimentbord. Över
2 000 elever nappade på rekordförsöket.


De kom från hela Stockholm – från fashionabla Östermalm och Lidingö
till Farsta och Rågsved. Hade vi inte avskaffat begreppet klass, skulle
man kunnat säga att klassamhällets ytterligheter var representerade.
Rekordet hör nog inte till Guiness mest prestigefyllda och finns därför
inte mycket att orda om.


Däremot om den lilla grupp rikemansungar som hade samlats i
anslutning till rekordförsöket: Benorna var vattenkammade och låg
halvvägs mellan huvudets zenit och örat; quiltade jackor och bruna
manchesterbyxor. I händerna, läderportföljer. De var miniatyrbrats ut i
fingertopparna. Hade det inte varit för den omisskännliga urbana miljön
hade man lätt kunnat tro att de var på väg till rävjakten. Nu stod de i
alla fall där och pyrde överklassig arrogans.


I det läget, när det sociala avståndet till eleverna från andra
skolor verkar omöjligt att tänja ytterligare, stoppar en av
bratsaspiranterna ner handen i fickan och tar upp en näve mynt. Och
kastar dem på marken. De förvånade arbetarkidsen på stället går snabbt
ner på huk och börjar gladeligen att plocka upp mynten. Då brister
rikemansbarnen ut i skratt, märkbart roade av tjänstehjonens brist på
värdighet.


Och slänger ännu fler mynt för att hålla liv i skådespelet.

gråta eller bli fly förbannad

Jag vet inte om jag ska gråta eller bli fly förbannad. Kanske både och….
Man tror inte det är sant…. det får en att tänka att Hitlers Tyskland kommer inträffa igen…….Människan tycks inte lära sig av historien…..

vi får aldrig glömma sades det…ändå är det det vi gör

Precis som när det gäller Anders B. Breivik, som dessa snedbenade unga överklassmänniskor, så är det farligaste vi gör, om vi tror att det är en olycklig slump, några enskilda dårar ….

Det vore lika ödestiget som om vi lät dom vinna, dom som påstår att förintelsen aldrig inträffat…. vi får aldrig någonsin glömma…. sade man.
Och nu är det precis vad som håller på att ske….
Sverigedemokraterna är inröstade i riksdagen och påverkar svensk politik… bara för att vi teg, bara för att vi inte stod upp, bara för att vi inte bemötte…
I princip så var det vi svenskar som INTE röstade på SD som lät detta hända…och de politiska ledarna i riksdagen … inklusive mitt parti vänsterpartiet.

Athen demokratins vagga ?

I ett program på tv nyligt ang hur Athens ursprungliga demokrati egentligen gick till, …och hur den auktoritära staten Sparta …. visade på en del sanningar om hur bräcklig demokratin är, och hur lätt den kan raseras….
Athen har i mångt och mycket målats upp som en förebild av demokrati, demokratins födelse…. och Sparta som en diktatorstat….
Båda påstående är delvis sanna…. men långt ifrån helt sanna. Då Kvinnor, utlänningar och slavar INTE hade rösträtt, och där kvinnorna i Athen knappt fick lämna hemmet ej heller lära sig läsa…..
Däremot i krigarsamhället Sparta, där pojkar föddes upp att bli krigare redan från tidiga år….. hade kvinnorna mycket stor frihet, i jämförelse med Athenskorna….

Det visar på att allt inte är som det verkar till en början, samt att segraren i krig alltid skriver sin egen version av historien… som sällan är objektiv.

Vidare så förändras alltför ofta människor av makt…. och med tiden ändras den solidariske till kapitalistisk egoist, och frihetsälskande demokraten börjar utöva imperialism …. Så skedde även i Athen som tvingade sina allierade till skatter, lydnad och eftergifter till Athenarnas resurskrävande liv och ökande befolkning….

Vi tycks aldrig lära oss….

Låt er ej luras av namn på ismer, utan syna vad som sägs, men framförallt vad som görs

Nazismen var en utpräglad rasistisk rörelse, med rasbiologi och imperialism inskriven i dess ideologi…. över 50.000.000 människor fick sätta livet till i andra världskriget… 6.000.000 judar blev utrotade i fångläger……

Sedan följde Stalins diktatur med massor av miljoner dödade…. Trots att det inte fanns någonting som helst att läsa i Marx och Engels kommunistiska Manifest.
Ett manifest som pratade om solidaritet och arbetarägande….

Idag ser vi att folk mer och mer återgår till Nazistiska värderingar, att SD ökar … rasismen blir öppen….
Och att vänsterpartiet trots att de har de mest humana solidariska och miljövänliga partiprogrammet … avfärdas politiskt pga av ett tidigare gemensamt namn “kommunism” … trots att det inte finns några likheter alls med vad som praktiskt genomfördes i Sovjet… och trots att Moderaterna är mer aukotitära och yttrandefrihetsfientliga … .. mindre transparenta, mindre öppna….

Islamofobi… den nya McCarthyismen

I världspolitiken matas vi via nyheterna med att Islam är mänsklighetens fiende, och enkom de som begår terrorattentat får plats i media….. och därmed dras EN MILJARD muslimer över samma kam…. Trots att det finns lika många uppfattningar om islam som det finns muslimer…

Vi lär oss fort att dessa är farliga, odemokratiska och tom i likhet med Nazityskland att de skulle vara lägre stående intellektuellt….
…. vi lär oss aldrig !

Samtidigt får vi lära oss att i vårt stora grannland i väst; USA är det “demokratiskt” att bomba civila,…det är “okej” för det är muslimer de bombar….
Och i USA “får man tortera fångar” i Guantanamos fångläger utan rättegång eller ens någon anklagelse….. det är bara fult om araber eller Kineser gör sådant… för USA gör det för att “försvara sig själva”… medan Kineser och Araber gör det för att de är onda….

vi lär oss aldrig….

I vårt eget land….

Och i vårt eget land är inte det politiska läget riktigt så långt gånget ÄNNU…. men det är absolut lika allvarlig, för vi går åt samma håll….
Moderaterna har infört avlyssning av medborgare som lagligt via FRA, man vill inte inte visa med öppna kort sina politiska subventioner var de kommer ifrån… man vill tysta debatten… och man skapar framförallt större klyftor mellan människor. Klyftor som trots Moderaternas egen utsago anbelangandes deras politik i invandrarfrågor, kriminalitet och sjukvård….. skapar både mer kriminalitet, mer utanförskap, mer främlingsfientlighet och faktiskt därför indirekt bäddar för ett rasistiskt parti som SD……

Orsak och verkan

Så det ÄR viktigt att inte tar Anders B. Breivik, och de snedbenade unga bratsen som nån olycklig slump, några enskilda dårar ….
utan som en följd av de enskilda val vi gör som individer, och de politiska krafter vi röstar fram som bejakar egoism, främlingsfientlighet, ökade klyftor och ett samhälle som vrider tillbaka tiden till herrskap och tjänstefolk. Våra val ger utrymme för dessa brats att fritt härja och förnedra…