Hej far livet är underbart …..

Nja det är ju inte hela sanningen….
och en stor del beror på hur man väljer att se på det, och då menar jag inte att man i varje läge ska se allt positivt.

Du vet ju, nu när du blivit upphöjd till himlen far, och alla dina bekymmer har tagits om hand, och alla dina bekymmersrynkor slätats ut….. det är åtminstone så jag väljer att se på det…

Jag menar att rätt ofta kan det vara bra att se saker positivt, välja att se dem positivt…… men när detta går till överdrift, så försakar vi den så viktiga andra sidan av oss själva, som är minst lika viktig… sorg !… och framför allt att vara uppriktig med sig själv.

Och vidare så kan överdriven, påträngande “optimism” vara en skymf, ett hån mot andra, som just då inte befinner sig i ett läge då allt blir bra genom att säga “se positivt på saken” Men vi har väl alla våra egna strategier för att överleva antar jag

Själv väljer jag tex att tänka mig att du sitter på ett fluffigt moln där uppe med “chiefen” och äter filadelfiaost…..fast den vetenskaplige säkert avfärdar det som humbug och nonsens…..
…. hur som helst så är det så jag håller dig levande inom mig far, det är så jag hanterar att du inte längre är hos mig här nere på jorden.

Så när jag säger till dig att mitt liv är underbart, så är det sant, bara inte hela sanningen….

Det som däremot är sant… är att jag fortfarande tänker på dig och saknar dig….
…. vi får väl se om jag hade rätt… vi kanske ses