……
Jag är en ganska misslyckad människa ut en marknadsmässig produktionssynvinkel.
Ur en humanistisk synvinkel, är jag betydligt mer lyckad, och även ur en kulturell vinkel.

Men framgång mäts inte i de två senare områdena. Och arbete är idag bara arbete, om det genererar pengar, inte om det är allmännyttigt för samhället, eller skapar trivsel och välmående själsligt.

Jag är en arg medborgare, arg över den nedmontering av välfärden och människovärdet som skett under 6 år av borgerligt styre.
Vi ser på medan ungdomsarbetslösheten ökar, medan miljonärerna ökar i antal, och de sjuka och äldre får allt svårare att få adekvat vård. Där allt färre sköterskor skall göra allt mer, allt effektivare….. och detta tycker vi är bra för att några får några 100-lappar mer i plånboken, och några får några tusenlappar mer i plånboken. Behöver jag tillägga att de är de som redan har mest som får mest ökning ?

Det blir längre väntan på ambulans, och längre sträckor att färdas till sjukhus pga indragningar och nedläggningar… priset betalar vi i människoliv…… för några 100-lappar mer i plånboken …….

Undersökningar bortprioriteras utifrån ett kalkylerande om statistisk risk för insjuknande och/eller dödsfall.

Våra äldre…. eller ska vi kalla dom för vad de är ??… våra föräldrar, morföräldrar….. prioriterar vi bort både ekonomiskt och tidsmässigt….
för några 100-lappar mer i plånboken …….

De som jobbar sliter allt hårdare, med minskad arbetsrätt och rädsla att förlora sina jobb, av allt starkare arbetsgivare…. och s´deras belöning blir några hundralappar till, så de kan byta mobil 3 ggr om året, eller ha 3 bilar ist för 2 st ….

Våra barns framtid säljer vi bort med sämre skola, minskad kvalitetstid, …. och ett arv en jord som blir alltmer förgiftad, och dränerad på sina tillgångar….
I förlängningen är det som att tillåta våra barn andas gift och äta gift

……allt för några 100-lappar till i månaden …. jag hoppas att dessa 100-lappar används väl, och att vi alla kan sova gott när vi går och lägger oss på samvetets kudde ikväll…..

God natt medborgare !