10 små neger… eh öh f’låt …wienerbrödspojkar

5 var vi som till en början visade intresse för dans på en av Sveriges vackraste danslogar, och 3 av oss kom iväg…. det var damerna som inte pallade trycket i vanlig ordning.smiley …..

Kung Egon
och hans lärjungar

Men det var tur att vi tre som åkte, inte bangade… jag menar för damernas skull.
Jag måste dock tillstå, att även om J.A är en duktig dansare, och trevlig kille, och Jag själv känner mig som guds gåva till dansen, och förbud på att äta socker pga min söthet…… så måste jag erkänna att kungen var Egon 70 bast…..

Han har som värst dansat 125 ggr på ett år, och nästan knäckte Norrlandsfoxaren, som då var tvungen att bräcka Egon !….. Och han dansar förbi med unga godingar ständigt….

Hon som log så vackert att jag inte vågade bju upp na

Det ä Egon som tar hand om 25-åringarna smiley… Och igår dansade han med den enda tjej jag inte vågade bjuda upp, en tjej med ett av världens mest smittsamma leenden…. Hon ler liksom med hela själen och kroppen, och i likhet med Helen Sjöholm, som oxå har en helt fantastisk personligt vacker sned ojämn tandrad, så förkroppsligar hon total skönhet.

Hon hade fö sin Alfahanne med sig…. och att det var mest dans med honom för henne kanske bidrog till min feghet…. Men Alfahannen som förvisso var en helt OK buggare, spanade in min dansteknik under stundom…
Vem vet … han kanske tror att jag är en Alfahanne…. jag som bara är Guds gåva till dansen

Oooopss !

Och på tal om 25-åringar … så var dom där igår kväll, Mor och dotter, där modern för ett antal år sedan beklagade sig inför en av mina vänner över att:

– “Han dansar ju bara med 25-åringar”

varpå nån vecka senare så dansade Hennes 14-åriga dotter och jag förbi henne, efter att dottern bjudit upp mig. …. så ni ser jag dansar inte alls bara med 25-åringar….smiley

Själa-ro !

I pausen satte jag mig nere vid sjön i pausen, med ryggen åt alla ragg,
och tunnbrödsmörgås i handen, och en negerb… jag menar “Wiienerbread”….och lyssnade till vågskvalpet mot stranden, och fann ro ….. utan åror.
Nu är bilden tagen för nåt år sedan, för så här mörkt blir det inte om kvällarna nu, men det är trots allt Gussjönoret

Som vanligt är det fantastiskt roligt att studera människor, dansstilar och beteenden när man är på dans. Och har man inte läst min begynnande blogg som heter just “styrdans” under kategorin “styrdans” så kan det rekomenderas innan man fortsätter här ….

… eller efter om man vill smiley

Coolaste killen !

En jätte söt halvblyg liten kille i 8-9 årsåldern fick mig att le gott under en låt då jag missade hon som ler med hela själen….
Där i hörnet av logen med den glittrade sjön som bakgrund, dansade han bugg, med en dam som jag misstänkte var hans mor.
Pojken ler stort när jag ger tummen upp åt honom, för hans bugg, och säger att han är 100 ggr bättre än mig på att bugga….
Samtidigt buggar en kille förbi som tror att han är en Alfahanne, (Läs i blogginlägget “styrdans” vad en alfahanne är) ……… men på sin höjd är en överförfriskad wannabe-Alfa…. och wannabe-Alfan rycker tag i pojkens arma och gör något som skall likna en buggrörelse… men inte riktigt är det…
varpå pojken artig men besvärat ler och ruskar på huvet (det skulle jag oxå gjort om jag var han)

…Förbi dansar balla mohikanen, och förväntar sig säkert beundran, och
har han tur kanske han kan tolka mitt skratt som sådant, fast det mer är att jag
är road över hans ansträngningar att se ball ut 😉

Sedan piper kvinnan som buggade med lillpojken, iväg, och jag snackade lite med honom….

Jag – “var det nån du kände det där ? “(och log barnvänligt)

Pojken lutar sig mot mig för att göra sig hörd, rycker på axlarna och slår ut med händerna och ser besvärad ut och säger:
– “näe så där gör han varje gång nästan som han dansar förbi …”

Jag skrattar …. och fortsätter att kolla in dansgolvet, och sen frågar jag bara för konversationens skull, plus att han såg så vilsen ut, men glad:

Jag -“Var det din mamma du buggade med nyss ?”

Pojken – “Ja… mm… jo jag tror det var det “

Det är underbart med kids eller hur ?
…………………………………………..

Det va mest nya bekantskaper denna gång, så jag tänkte att jag får väl ligga i från början…. då brukar det lösa sig på slutet… och så blev det. När damorna ser vem som är “Gösta Gigolo” så blir man uppbjuden med en frenetisk frekvens…

Karraktärer

Jag blev tvungen att le inombords när en kopia av Sollefteås mest kände A-lagare och missbrukare dök upp på dansgolvet, med slitet hår i hästsvans bleka buskiga ögonbryn, kvällens blekaste och magraste ben, som satt på en överkropp som nog en gång i tiden varit kraftig och ett härjat ansikte, klädd i rosa shorts och knallblå t-sirt, blåa strumpor och svarta myggjagare….. samma klädsel som han jag antar var tonårsgrabben hanses.

Likaledes log jag när en man med insjunket ansikte, lång gänglig kropp och svart hår, som förmodligen försökt fixa frisyren på tomteverkstan på julafton, men fastnade i det här läget:
Han såg ut som en blandning av Yrvaken Torsten Flink med håret åt
alla håll,Nedknarkad Nick Nolte i ett desperat försök att se ungdomlig ut….

Kvällen består ju nu mera mestadels av bra danser tycker jag, fast någon enstaka sticker ut till det sämre och till det bättre…
Igår den enda halvdåliga en dam som var betydligt äldre än jag, och hade den exklusiva parfymen “Eax de koskenkorva” som munspray… (finns att köpa i varje stad på parfymaffären med grön skylt och lila påsar)

Oooops ….igen !

Och den bästa var förmodligen hon den korta blonda kvinnan med Stockholmsdialekt, och varma beröringsgoa healinghänder varav den högra hela tiden sökte sig ner på mig rumpa… innan den (handen) blev blyg för nån sekund och åkte upp till skulderblad… för att sedan lite diskret igen vandra nedåt skinkorna igen….. smiley

Jag ger kvällen en stark 4:a av fem möjliga