…..
Visst är det märkligt hörni, vad olika acceptens för beteende kan vara beroende på VART man gör det man gör, eller beroende på VEM det är som gör det som när andra gör det blir oacceptabelt….. och vi är alla med och inte bara skriver under på dessa oskrivna lagar.

Bar överkropp !?

Som ex så var jag på dans igår, och hade med mig tröjor som ombyte. Och jag hade dem med mig in på logen, dvs en blandning mellan utomhus och inomhus kan man säga. Där vid mitt bland folk, förvisso vid väggen… bytte jag tröja nästan helt ogenerat ….och visade för nån sekund min bara överkropp, ganska vältränad, brunbränd.
Det var ett beteende som var GANSKA accepterat, men ändå inte riktigt.
Hade jag gjort samma sak en 30-gradig dag, utomhus på landet, hade ingen ens höjt på ögonbrynen. Inne på kontoret på en arbetsplats under vinterhalvåret HELT OACCEPTABELT !

Pissa är onaturligt men….

Att pissa bakom ett hörn ute i naturen om det är bland folk, är inte accepterat… men det är accepterat att spy ut avgaser genom bilkörning, eller en massafabrik som Veja.


Vem som gör vad

Det var några olika platser det…
Men om man nu tänker sig VEM som gör vad, om vi till en början byter kön på den som gör detta, till en kvinna utan BH, så ramlar acceptansen för byte av tröja ner till nära NOLL !

Kvinnor med bar överkropp

Och skulle kvinnan ha blivit gammal, och allting hänger på henne, under armar, mage, celluliter, hängbröst och åderbråck…. då är det frågan om inte vi den stora pöbeln anser att det är ett “brott”.
Men på denna punkt är det inget bättre för er kvinnor, om ni är unga och fräscha, vältrimmad brun kropp, fasta små bröst…. eftersom det även då anses vara en överträdelse…pga sexualiteten kan jag tänka…

kvinnor ihop sexigt ?… killar ihop bögigt ??

Och på samma dans dansade två tjejer förbi med varann i en foxtrot, utan att någon höjde på ögonbrynen, lite senare var det 2 killar som buggade….och i de flestas ögon blev det en “bögfaktor” över det hela.
Och skulle killarna foxa med varann då är det ingen “varning” längre, då är de “givetvis” bögar !smiley
Kille som går i hand med kille: “bögvarning”.
Tjej som går hand i hand med tjej… mycket mer accepterat.

Män är otrogna svin ?

Kvinnor är lika otrogna som män, men ändå tycks alla ha gått
med på att det är män som är det kön som är de som alltid är otrogna.
Och män som är med många tjejer är en “erövrare”, medan kvinnan blir “lösaktig” .. visst är det märkligt hörni ?

Känslighet

Kvinnor kommer undan med gråt som något naturligt, medan det
fortfarande innerst inne
ses som ett svaghetstecken hos män…

Prutta och rapa

Män kommer undan med att prutta och rapa offentligt, något som
vi skulle höja på ögonbrynen över om kvinnor gör.

Barn kontra vuxna

När barn gör olika tokroliga saker så skrattar vi kärt och
gulligt med dem,… när en vuxen gör samma sak blir det satt
på psykofarmaka …

Beroende på inkomst och status

Dessa differentierande regler, beroende på vart du är och vem du är, gäller oxå klasskillnader…

När en politiker eller företagare på olika sätt roffar åt sig pengar och gör det”lagligt” genom pensionsavtal, subventioneringar, representation, orimligt höga löner… så betraktas de som smarta och vi anses ska se upp till dem för att det är de som ser till att vi har “utveckling” och “framåtanda”. Men samma om samma beteende upprepas av en som är fattig, det vill säga roffa åt sig, tom om det är för att få mat, och pga sin position inte själv lyckats vara med och
forma de lagar som gäller…. ja då ser vi ner på denne

…..är det inte lite märkligt ändå, hur vi är ?smiley