…..
Stockholms pratkvarn

Jag och J.A, drar iväg och mellanlandar nere på Risön, för att hämta upp en Stockholms pratkvarn i kubik. Det blir dubbelt för mig, då jag både gillar att höra den dialekt jag vuxit upp med, men emellanåt önskade att kakhålet täpptes igen av en kaka då och då….. jag hade inga kakor med mig, så jag försökte på norrländskt vis “tiga ihjäl” honom. Det gick nog “så där” kan man säga.

Väl framme gav jag honom möjligheten att inte hänga efter mig hela kvällen, genom att uppmana honom att hugga för sig. Jag tror han var nöjd med kvällen ändå…. Jag hade bara inte lust att snacka bangolf en kväll, när charmanta kvinnor slåss om att kasta sig i mina armar…. Det är ju nämligen så det är … tills dansen är slut. Då är man lika populär som en parkeringsvakt i Stockholm ungefär.
Ja ni vet … kosing, jobb o de där köret…

Gratis biljett

Nämnas skall oxå att en generös ko, (“Mamma Mu”) gav mig en fribiljett, vilket tacksamt mottogs, och uppskattades av undertecknad “Gösta gigolo”.

Sista logdansen för i sommar, och Blender står för musiken, och det är bra musik, även om repertoaren var något knapp, så de fick börja om en halvtimme innan slutet. Dock nådde de inte upp till Voyage höjder. Jag högg en söt tant i klänning med detsamma, jobbar på banken, utifall man skulle behöva likvider nån gång, så kan det vara bra att ligga bra till där …smileyKanske den gladaste tanten av dem alla…. det smittar, så passa er för henne, ni som månar om surmunnen.


Kungen
av dansgolvet, och gubbig dans-stalking

Min vän, Mannen, myten, legenden Egon, 70 höstar, kungen av dansgolvet, är där och äger. Även min vän Aristokraten, och 150 kilos Silverhannen utan kontrollerad färdriktning, Mysande gubbar som blundar, fast de är de som skall föra, gör sitt bästa för att dansa in i en….
Ibland bli man dock rädd o andras vägnar, då en 65-årig gubbe, kommer dansande mot en, med ÖPPNA ögon, dansar nästan in i oss. Jag skyndar steppande, graciöst därifrån med foxande lätta fötter, EN gång, TVÅ gånger, och TRE gånger, gång på gång med uppspärrade förskräckta ögon, styr gubben rakt in i det ekipage som jag och en smidig, vacker kvinna utgör. Jag undkommer genom att gena över till andra sidan av dansgolvet. Man lär sig snabbt vilka ekipage man skall undvika…. de som inte har nån “styrman” smiley

Kvinnor, kvinnor, och lite mer kvinnor

Dansade med ko i söt klänning, en “vampis” (vampyr) i tjusig rocka-billy-utstyrsel, hon med vita jeansen som var hur duktig som helst att dansa. Med a’Maria, a’Annika, A’Eva, och vackra fotograftjejen, fantastiska dansaren Helena från Lugnvik, och hon den lättdansade rödhåriga vars namn jag inte hört än…
Dansade med 30-årig “Mimmi Pigg” oxå … och många fler

Det var full upp hela kvällen, och det tackar jag för. Dagen hade bestått av en komprimerad långvarig minigolftävling, och mycket näringsfattig knapphändig kost, i form av korv och mackor, vilket inte är idealt … och att det då serveras just korv och mackor på dansen späder inte direkt på näringstillförseln…. det höll kvällen ut, men dagen efter gick det inte många knop.