Ha ha ha ha den äran !

Tjosan …. vilken “stressig” födelsedag… Det sprang folk här stup i kvarten.
…. det blev faktiskt hela … hela NOLL besök smiley… de e tufft o va poppis !

Nä .. men det blev en bra födelsedag, massor av tid över till soppkokning, och syltande då istället. Desto fler Cybergratulationer då istället…..
Och det är ju bra eftersom jag ändå inte haft tid med er smiley
Och sen hade det ju inneburit att vi måstat interagerat på ett socialt plan, som inte inkluderade ett tangentbord eller Iphone… och det vette tusan hur det skulle gått.
Kanske tom hade inneburit nån form av motvillig kroppskontakt… och bacillutbyten ….

Nåja …. Anneli bjöd över mig på kaffe och blåbärsbullar på kvällen, och sjöng ja-må-han-leva, med förkyld röst. Och jag hade med mig presenter till henne …. lingonsylt, och Äppelsylt…. Nä hon fyllde inte år, men hon kan väl få presenter ändå !
Och en annan vän fick av mig 5 liter orensade Lingon i morse, precis som Moster Maggan.

….Ingen av dessa klarar längre av att gå i skogen pga trasiga kroppar, det är kriteriet för att få SÅ mycket lingon av mig … under förutsättning att jag funnit mycket naturligtvis smiley

Mollackorden då ?

Jo då visst finns det några molltoner med i mitt liv även nu, trots att det mesta är hyfsat bra. Molltoner finns alltid med, och berikar livets musik med innehåll och substans, distans….
Och den längtan som alltid funnits, den saknad som alltid funnits, finns där i bakgrunden nu oxå…

Jag reagerar väldigt starkt på när vänner berättar om barn som far illa. Familjen där modern gick bort i cancer när barnen var små. Den 18-åriga tjej som blev ratad och psykiskt misshandlad av i princip alla skyddsinstanser, trots en allvarlig form av cancer…
Mitt hjärta blöder för dessa….

Och lite grann är det utifrån saknad av egna barn….
Och det är väl naturligt antar jag.
Min egen familj är existerande, icke existerande… och det går inte att bortse från när man summerar sina känslor och sin trygghet… men det är som det är …. och det finns massor av andra människor att ge bort lingonsylt till !