“Alla män är brottsbenägna”

Att vara man i Sverige idag är det samma som att vara kroniskt brottsmisstänkt.
Jag har en vän som om han är ute och går, inte vågar gå 20 meter bakom tex en eller två kvinnor, eftersom det då i bästa fall, per automatik medför blickar som säger ”varning för våldtäktsman”och i värsta fall medför en anmälan om förföljelse….. eller än värre rättslig prövning.
Han väljer då att snabbt ta en längre omväg för att slippa det obehaget.

Och vad gäller rättsliga prövningar samt anklagelser av den sorten,
så kan jag tänka mig att de aldrig riktigt går att tvätta bort,
hur oskyldig personen/mannen än är.

Vårt skenande rättsväsende närmar sig häxbränning

Vi har oxå sett exempel i vårt rättsväsende, att när det kommer till den typen av anklagelser, så har rättegångar spårat ur, och rättssäkerheten satts ur spel, för att enögda tokfeministiska rättshaverister har “bestämt sig att sätta dit dem” oavsett hur, och påverkar vittnen innan rättegång, går ut i media med osanna och oprövade uppgifter och sätter på så sätt rättssäkerheten ur spel
Tito Beltran, Billy Butt, Julian Assange, är tre rättegångar som under alla omständigheter aldrig kan räknas som rättegångar som gått rätt till, oavsett den faktiska skuldfrågan, där vederbörande eg var dömda innan rättegång.

I likhet med häxjakten på 1600-talet där barn satt och pekade ut vilka som var häxor, varpå följden blev att de utsattes för ett häxtest som gick ut på att om man bakband dem och släppte ner dem i vatten, sjönk dom så var de inte häxor, och blev benådade med döden, flöt dom så var de häxor, och skulle brännas på bål…..
Rätt dåliga odds då …..

Jag trodde att vin kommit en bit sedan 1600-talet på den fronten…. men inte är det långt.

Det ryktas…. och plötsligt är det ett polisärende

Jag har sett exempel på att kvinnor går ut på sociala medier
och varnar för någon som de upplevt förföljt dem. Och drevet
var igång, varpå en annan kvinna skrev i mediet att hon tyckte det
”var otäckt”, och hoppades att polisen fick fast honom “innan nånting
hemskt händer” Varpå jag undrade försynt vari i brottsrubriken låg,
vilket jag inte fick svar på.

Vem tittar på vem ?

En kvinna/tjej i stan som vid flera tillfällen storstirrat på mig,
och jag råkade höra en gång att HON tyckte att jag stirrade ut henne.

1. Om vi nu ponerar att det skulle vara sant att jag tittar på
henne, låt oss säga i form av attraktion, åtminstone ursprungligen….
Hur skulle hon då veta hur mycket jag då skulle titta på henne,
om inte hon tittar exakt lika mycket på mig ?

Så jag skulle ned samma motivering kunnat hävda att det är HON som stirrar på mig….och gå i land med det som om det vore en sanning…. om det inte vore för det faktum att JAG är man.

Hon har jallafall duktigt överdriven tro om att allting handlar
om en själv, och att jorden kretsar kring henne.

Skrika “VARG !”

Jag vet om fall i vår lilla stad, flera fall där unga tjejer
”skrikit VARG !” … för att sedan få krypa till korset och erkänna
att det inte alls rört sig om några oegentligheter av någon
som helst karaktär, vad gäller de unga killarr de i första
läget anklagat.

Vart ska man ta vägen ?

Jag vet av tillfällen då föräldrar låter sina lite äldre
tonårsdöttrar gå i extremt utmanande kläder, samt helt
hämningslöst gå lös och exponera sina nyvunna attribut.
Och när en man då reagerar på det, genom att bara se på dem, så är det han som får det varnande pekfingret.

Det “farliga nätet”

Jag har en släkting som reagerade väldigt aggressivt när jag berättade för henne att hon var med på en släktbild 30 år gammal bild. Jag åkte upp till denna kvinnliga släkting, full av förväntan och glad och stolt över att jag lyckats scanna bilden och lagt på Facebook. Jag trodde hon skulle bli jätteglad.
Istället fick jag mig närmast en utskällning av henne, hon ville minsann inte vara på Facebook. Och hennes dotter som är polis, höll med henne, och antydde att man får skylla sig själv om man lägger ut bilder på nätet/Facebook…. Detta var alltså ett familjefoto på 4 genrerationer, som var 30år gammalt….

Själv har jag haft en hemsida vars enda syfte var att sprida bilder och glädje, från vår underbart vackra landskap, samt stad. Det var verkligen att sticka ut hakan fick jag lära mig. Förvisso utgick jag från att göra detta gratis pga att det fanns väldigt lite bilder dokumenterat från vackra Sollefteå…. men vad jag INTE väntad mig var hur motsträviga delar av kommunen skulle vara, och icke samarbetsvilliga. Och jag hade inte räknat med att även om jag till allra största delen lade ut natur och statsbilder…. att jag skulle få antydningar om att ha ett helt annat syfte med bilder där personer förekom….

Till slut ledsnade jag… gick hem och raderade hemsidan med 9000 fantastiskt fina bilder på, och nu ligger sidan kvar, nedbantad till ingenting, och inaktiv…

“Jag ska anmäla dig”

Idag går många barn omkring och slentrianmässigt säger “Jag ska anmäla dig” till både jämnåriga och vuxna, och i deras professioner i likhet med lärare…. för att de vet att de kan. De har upptäckt att vuxenvärlden då viker ner sig, och att makten då är deras att göra vad de vill….. det finns således ingen vuxenvärld som sätter gränser.... Och felet är inte bara ungdomarnas….. de gör vad ungdomar ska göra, testa gränser, men vi vuxna gör inte vad vi ska: sätta gränser

Osså undra man varför…..

Och så funderar vissa varför män inte ”tar sitt ansvar”
i förhållanden som pappa, eller tar traditionella kvinnliga
yrken som dagispersonal etc ??… strange ??!!