…..
Om ett mått på hur roligt man haft på styrdans, skulle vara hur ont man har i kroppen efteråt, så var det länge sen jag hade så roligt.
Det var fullt med 120-kilos ostyrbara “bulldozers”, alltför många “vattenbufflar”… och en hel del “mysgubbar”

* Dom 120 kilos bulldozrarna är lätta att dribbla bort, ty de kan endast dansa framåt, och om du står i vägen blir du “bulldozrad”

*Vattenbufflarna” är inte heller några lättviktare, men betydligt mer oberäkneliga, speciellt när de lämnat sitt “vattenhål”… ni vet där det på dans finns vatten/alkohol.
I riktigt all´varliga situationer kan det bli nåt liknande som de i vilda Western kallade för “stampede”…. när korna skenade åt olika håll, och sprang ihjäl varann i värsta fall.

* Mysgubbarna är inte heller att leka med, när de dansar åt alla riktningar och håll, och trots att de är den som skall styra/föra i dansen, så har de så mysigt med sin tant att de blundar

Det är mycket att hålla reda på när man är på styrdans.
I kväll hade Hullsta Gård dessutom fått besök av ett antal “Isprinsessor”… NEJ, det är inte isadanserskor eller konståkningstjejer, i styrdansvokabulären.
Det är i danssammanhang kvinnor som är bildligt talat gjorda av porslin, ömtåliga, spröda, vackra kvinnor, som under inga omständigheter ägnar sig åt “dirty dancing” eller som det kallas i styrdansvärlden: “dirty fox”…
Att bjuda upp är inte heller något hon gärna ägnar sig åt, och om hon gör det är det med stor omsorg. Dock har jag ingen generell fördom om vad i kriterierna består för att få dansa med dessa.

Jo ! … jag har vid tidigare tillfällen dansat med samtliga av dessa isprinsessor som kom ikväll, men jag bjöd upp, och det var nära på samma kalla, strikta dans man ser på filmer som utspelar sig på 1700-talet
Och visst kan man säkert hävda att jag är bitter och sur över att dessa inte smälter som is om våren i mina armar under en eldig fox….

Men det är inte jag som står halva kvällen efter väggen och har tråkigt, det är isprinsessorna….. Jag dansade ju som ni minns, så att jag fick ont överallt…..
… ja ja ja …lite är säkert ålderstecken, jag börjar närma mig 28 snart..
Men jag spar inget krut under en danskväll heller, och just denna kvällen hann jag inte sitta många sekunder…..

Under 25 år av styrdansande har jag inte ramlat under dans, men ikväll var det dags, jag och mina orangea converse for rätt ner i golvet, tillsammans med en oskyldig kobent dam….. efter att jag fått en främmande fot på den fot som jag lade hela balansen på…

Det gick för snabbt för att se om det var en “vattenbuffel” eller en “mysgubbe” som orsakat det hela…. liten chans att det vara en koskenkorvatant fanns också….
… men denna kväll var det “stampede”….
Någon isprinsessa var det då inte som fällde mig, de stod och gjorde allt för att se kalla, vackra och oåtkomliga ut efter väggen….

En armbåge eller nåt annat hårt slog mot bröstkorgen, och ömmar lätt nu. Fötterna är hel slut, benen vek sig nästan på väg hem, höfterna hade sagt upp sig och lämnat in avskedsansökan, som jag inte beviljade , ryggen var stel och ond efter att ha dansat med några småkvinnor….

…. med andra ord satan i gatan va roligt det var !!! smiley

…. givetvis fanns där en hel höööög med tjejer/kvinnor som var fantastiska dansöser.