…..
hej far ….

Har pysslat lite i mitt lilla enkla hem. Du skulle gilla’t om du såg’et
Rationaliserat bort otympligt skrivbord, med hutchar, inunder sängen, och gjort ett praktiskt egentillverkat skrivbord/hylla intill väggen, som är enkom 30 cm ut från väggen.
Gjort hyllor i kök och badrum, för att underlätta compact living, och få mer utrymme, dessutom gjort illusionen av mer utrymme genom en uppsatt spegelvägg.

Nå … vad kan jag berätta för dig som du inte redan vet om jordelivet, sedan du svävade iväg till sankte Perra o knacka på porten.
Jag vet inte…. ingenting är förändrat, och ändå är inget sig likt.
Jag både hyser hopp om mänskligheten i vissa enastående fall av medmänsklighet, men allt för ofta ser jag motsatsen, det destruktiva, egoistiska, monstruösa hos människan.

Det känns ofta som att vi är några få, som med ord och politisk övertygelse förgäves slåss för solidaritet, och medmänsklighet, för Moder Jords överlevnad på sikt.
Allt för många ser cyniskt på när hon dör, kvävs i avgaser, förgiftning och girighet.
Det är pengar som gäller nu, inget annat betyder nå’t….
Jag har ofta i besvikelse konstaterat detta när det gäller marknadsvärdet på kärlekens tillika cyniska marknad. Men det är inte bara mitt kärleksliv som påverkas av denna statusjakt, och pengajakt, utan hela samhället, alla människor och till sist allas vår moder …. Tellus.

Far ….. du ser kanske allt uppifrån, och du kanske ser vår herres reaktion ?… jag kan tänka mig att han gråter, när han ser ner på hur hans skapelse har trasats sönder av girighet och egoism…. gör han det far ?… gråter han ?

Det finns ingen flyktväg från marknadsekonomin, för att kunna vända kapitalismen ryggen, och leva MED naturen, måste du först bli en rik man, och kunna KÖPA dig frihet och mark, att praktisera naturellt leverne…. men inte ens då är du opåverkad av vad människor gör med vårt hav, vårt vatten, vår luft, vår näringskälla … Moder Jord.

Grisarna måste växa snabbare för att kunna öka vinsten, för att kunna skapa tillväxt, för att kunna leva i lyx, växterna måste växa fortare, för att kunna öka vinsten, för att kunna skapa tillväxt, för att kunna leva i lyx,….. människorna måste arbeta mer, fortare och effektivare, för att kunna öka vinsten, för att kunna skapa tillväxt, för att kunna leva i lyx,….. Och för att nå dessa mål, skövlar vi den jord som föder oss, och våra barn. Vi sprutar i djuren gifter, för att de ska växa fortare, och antibiotika, för att de inte ska bli sjuka, vilket medför att vi tappar egen motståndskraft, immunförsvar….

Växterna sprutar vi oxå med gift innan vi äter dem, …. vilken intelligent varelse gör på det viset ?… Och vilken annan moder än människan, föder sina barn med giftig mjölk ?…

Jag drar mig för att tillbe Gud om hjälp för egen vinning, om än jag må erkänna att i stunder av stor livskris, jag då och då bett både för mina vänner, goda människor över lag… och mig själv….
Jag förstår att Gud inte kan gå in och styra våra liv, leva våra liv åt oss… och göra allting gott igen… Vi har ett eget ansvar över våra handlingar….

Men jag har en from förhoppning, om att han ser oss, och hjälper att gjuta mod i människor med förmåga att förändra till gott….