…….
Hur många pojkar/flickor i världen gråter invärtes just nu ?
Ensamma hungriga, smutsiga …. frusna ända in i benmärgen….
….hur många ?

Jag känner mig maktlös…. så jäkla maktlös….
På de få sekiner jag har…. skulle jag vilja skänka en del för att förbättra för dessa barn….. men jag vet att jag då bidrar till miljonlöner åt rika vita hjälporganisationers chefer ….. istället för barnen med tomma oförstående blickar.

Dessa chefer borde skämmas …. men tror inte de är kapabla….

Finns det ingen gräns för människors girighet ?…. för människors grymhet ?
Jag är oxå grym….. Jag lever gott och relativt tryggt för tillfället, trots min trasiga dysfunktionella själ….
Det kan snabbt förändras, jag är mycket skör under den glättiga skämtsamma ytan, och ….ingenting är säkert….. ingenting.

Jag har dåligt samvete inför det faktum att jag inte gör mer än jag gör för världen, för dessa barn, …. annat än att jag just nu fäller mina tårar för dem, ….
Och jag rent politiskt och verbalt vurmar för för och röstar för solidaritet med dessa, samt en värld med mindre av destruktiv miljöförstöring, cynisk marknadsekonomi, och brutala barnamord genom så kallade “försvarskrig”…

Jag gråter….. men det räcker inte, inte på långa vägar…

Och jag skäms över att jag inte har kraft och stabilitet nog att agera, lämna mitt trygga hem för att agera…. skäms och gråter.