….
Jag är i vardagen ofta optimist, jag har klarat mig levande genom helveten som många inte ens kan föreställa sig, men ganska många faktiskt kan föreställa sig….
Jag älskar livet, jag älskar musik, jag älskar snö, sol, regn, gamla, unga, vinter, vår, sommar, höst… klagar nästan aldrig över vädret älskar att hjälpa andra människor, tycker om att känna mig bidragande på vad än sätt jag kan….

Men när det kommer till världen i stort, är jag pessimist, vår välfärd demonteras av girigbukar, och hela det kapitalistiska systemet håller på att kraschlanda på buken…..
det är bara en tidsfråga…. 1 år, 10 år 30 år ??

Egoismen breder ut sig, och blir normen i världen.
Nytt i historien ??… knappast, men nu går det rejält utför med banker som slutar med kontanter, så man kan ta ut avgifter i än större utsträckning. Att ha en bank är inget val längre, och det utnyttjas av giriga banktoppar. Politiker höjer sina löner kontinuerligt, även om de sänker skutan de styr, likaså gör privata företagare, allting vi gemensamt byggt upp, och fått i arv av våra fäders slit, har på 6 år sålts ut av Alliansen i synnerhet….

…..och man har mage att prata om “ansvarsfullhet” Jag mår illa, och skäms över vad svenska folket har blivit.
Medelklassen har blivit köpta av Alliansens skattesänkningar, några hundralappar kostade deras själar att köpa…

Och konsekvensen med ökade klyftor och ökat utanförskap, ökad arbetslöshet osv … beskylls allt oftare invandrarna för…. för få lärde av det monstruösa katastrofala som hände i Tyskland på 30-talet.

Människan tycks inte klara av att få det bättre, utan att vilja ha ännu mer, och då på andras bekostnad