…. och jag som jobbat så hårt på att skaffa tomteskägg, men det blev inte längre än 2mm… nåja jag rakar väl av mig det… eller torkar mig med frottéhanduken,
Nu kryper den närmre, Julen…. utan skägg då förvisso, men med Zeunerts Julmust och ett 1000-bitars pussel med Moster som professionell pusselbyggare vid min sida.

Julhandeln är totalt ignorerad av mig, jag är en olydig medborgare som inte helt och hållet gått upp i årets stora fest i kommersialismens heliga namn.
Fy på mig !
Men grönfärgen lyser inte lika hätskt i min nuna längre


Jag tittar mer fascinerat på i julstressen och hysterin, och låter folk få fira sin kapitalisthögtid…. ja menar utan den skulle ännu fler få slå igen sina butiker … det är en märklig värld vi lever i.smiley

Men jag lyssnar gärna på lite julsånger… ni vet dom som handlar om kristi födelse o det…

va ? … jo det är det Julen handlar om !!
Va sa du ?…. näe det är inte Jultomten som är kristus !

Och jag ser gärna på lite julfilmer, sådana som handlar om mirakel, vilket egentligen är vanlig medmänsklighet…. kul att folk vill va medmänsklig åtminstone en dag om året… jallafall medmänsklig med handlarna
smiley Jag gillar “It’s a wonderful life” med James Stewart och “Karl-Bertil Jonnsons Julafton”

Får jag då bara min julmust, och ett pussel så är det tillräckligt…
ja osså min tradition av att ta tvättstugan på Julafton