….

Ett stort brett jul-leende har applicerats i mitt ansikte, men nu ska ni inte tro för den skull att jag är en Julfirande, mysig liten tomte som springer omkring och sprider julstämning med flit …. skinnet blir alltid lite “ljusgrönt” lagom till Jul 😉

Ganska mycket består mitt leende av en sorts avundsjuk skadeglädje och humoristiskt betraktande av “firandet av Kristi födelse”…. samt ett tillbakalutat iakttagande utav människornas tolkning kring detta, samt nyliberalismens grepp om Jesusbarnet. ….
men ett leende är alltid ett leende 🙂

Som bekant smyger sig den kommersiella Julen på oss redan i oktober nu mera, men accelererar så här dagarna innan jul….. då nya rekord skall slås i julhandeln, och skuldsättningen hos hushållen öka ytterligare…
Jag kom i närkontakt med “Julen” eller snarare dess allvarliga biverkningar igår, vid en resa till Birsta City…

Parentes i dubbelmoralens tecken

Jo jag vet JAG HAAAR gnällt en del på att människor inte är köptrogna i Sollefteå…
Min tafatta ursäkt till mitt något tvivelaktiga och dubbelmoraliska beteende, är att varan i fråga, en extern hårddisk, var dubbelt så dyr i Sollefteå… och där nånstans ger jag upp mina principer för en stund, det är inte bara konsumenten som har ett ansvar för att varorna inhandlas på lokal ort….. utan även prissättning av handlarna, nån hundring dyrare är OK… men dubbla priset då får principerna ge vika för den tunna plånboken…

“Julefrid” vid parkeringen

Nå hur
som helst väl framme i Birsta fanns knappt någon parkering att
tillgå, och det var vilt slagsmål om platserna som blev när nån åkte hem….
eller som min kära vän G skulle uttryckt det:

” VA FAAAN SKA ALL JÄVLA
IDIOTER UT O HANDLA JUST IDAG FÖR” ;


Lyckosam könsfördelning

Förvisso tog vi det för allas trevnad kloka beslutet att dela upp oss i kvinnor för sig, och män för sig, så större delen av dagen flöt på bra, och resten följde jag och Ronny efter som 2 små trogna hundvalpar, och protesterade inte ens när otydliga order tilldelats från “matriarken” i sällskapet.

Kommunikationens begränsningar

Bilnycklar stoppades i min ficka, och ett par handtagskassar med “kristi varor” (julklappar) stoppades i våra händer med orden: “Det tar 10 minuter för oss” vilket för det första väldigt sällan brukar stämma tidsmässigt. Men vi lämnade snällt varorna i bilen gick till den punkt som förut var vår gemensamma samlingsplats, och meddelade via min närmaste vän “Samsung Galaxy GT-I5510” vart vi befann oss. Efter några minuter kom ett lätt irriterat telefonsamtal från fru matriark :

– “Va ääär ni nånstans ????… vars e biiiilen ???

Det visade sig att jag och den andra hundvalpen; Ronny skulle ha förstått genom tankeläsning, att vi skulle stannat kvar vid bilen och väntat.
smiley

Kaotisk hemresa, i normalt snöväder

Försenad redan vid återresans begynnelse, startade en inombords mycket stressad Ko-driver (hon har Mamma Mu som Allias på nätet).. fast hon egentligen faktiskt satt vid ratten.
Nu hade snön börjat falla, inga jättemängder, men tillräckligt för att julstressade mammondyrkande, nyliberalister ska hamna i svårigheter. E4an i södergående, hade det inträffat 3 st bilolyckor, vilket i sin tur gjorde att kön söderut blev flera km lång. Norrut dit vi var på väg, vart det inga köer, men vi fick hålla 60-90 km i timmen så det inte skulle bli olyckor på vår sida oxå…. och det vara bara ogjort några gånger, när “bråttombilister körde om i 120 i snömodden precis innan 2 körfält övergick i ett….