….
Nu längtar jag efter ljuset, och det är som sig bör.
Det har börjat smyga fram nu, och den fantastiska vår-vintern väntar,med längre dagar, med mycket mycket vit snö, och milda temperaturer, och mycket ljus reflekterat genom snön. Då vill jag ta med lite egenhändigt huggen ved, termos med varm choklad i, korv att grilla, och banan med smält choklad i folie…..

Sedan ser jag den i horisonten…. sommaren …. som väntar på oss ljushungriga vintervarelser, svultna och längtandes efter ännu en sommar med dans, bad och blomstrande kärlek……

Ännu smyger du omkring i periferierna av mitt liv, du skygga förälskelse och aningslösa kärlekssaga…
Kanske du inte vet än… kanske du bara ser ljuset, och inte har förstått att det är jag.
Kanske du kommer till syrenernas blomning, eller när midsommarnatten håller mig vaken. Kommer du innan är du välkommen, kommer du efter får jag vänta…
Kommer du inte alls, så tar jag ett djupt andetag efter ett förfriskande sommarregn när solen värmer upp luften igen….. och sedan drömmer jag

Men medan jag väntar, dansar jag på en sommarloge, med en solblomma i klänning, eller en nyponros i lång kjol. medan jag väntar ställer jag mig högst upp på ett av Ådalens berg, och blickar ut över det fagra landskapet…

… och tackar chiefen för det vackra jag ser.