….
Hej Far…läget där uppe ?
Du …. är det chiefen där uppe som styr vädret oxå ?….
Kan du be honom stänga frysen ?
Nä rå…. de e lugnt, jag gillar läget, det finns de som har det värre.
Men du….. ni kan väl inte frysa, när ni gått över till andra sidan ?

Jo jag saknar dig fortfarande, har lärt mig att gå vidaresedan länge, sorgen har gått över, men saknaden kommer jag alltid bära med mig.
Bara att ringa och surra med dig, även när du hade klämt nån öl för mycket, och sluddrade lite…. du var min far. Och sedan vi återfann varann i vuxen ålder, så valde du mig… alltid, hur än svag och skröplig du än kände dig…..

Du var den sista familjemedlemmen jag hade kvar, och ändå den första som gick bort far….. nu har jag vänner men inget blod, ingen självklar familj, inga rötter.
Jag saknar det far…..
Här nere är det fortfarande isande mörk vinter, och Djurgården hockey, vårt lag, kämpar i motvind.

Just nu går jag upprätt med bröstet rätt ut i vädret…. och skäms inte över vem jag är….. visar ingen osäkerhet utåt. Visar inte längre asgamarna min hals att bita Far……Men att kalla mig en orubblig solid, trygg självförsörjande man, är inte nära sanningen… och kanske inte heller rimliga krav på mig själv. Jag har ändå varit i skärselden och vänt ett antal gånger, fortsatt där många skulle gett upp, och blivit en omtänksam, humoristisk, klok man….. de är ganska bra det med Far … hoppas chiefen oxå är nöjd, för jag är så bra, men inte bättre…..

Jag vattnar mina växter, lagar min mat, vandrar i min stad, hjälper mina medmänniskor och när jag arbetar ärv det utan lön, och utan status….. men försöker att ta stolthet i detta….

En dag kommer jag till dig far…. men inte än, inte än !
jag hoppas på flera dagar, flera år…. men det finns ju inga garantier.

Nej jag har ingen vän…. inte en sådan vän Far, och visst längtar jag som alla människor efter kärlek, men det finns de som har det värre….