….

Tacksam

De som följt min blogg ett tag och läst mina inlägg, har fått läsa inlägg som sliter i det inre, politisk ilska och humoristisk lätthet …
Men kanske en del ändå fått intrycket av att de djupa, hjärtliga, och sorgliga inläggen varit fler….. det är möjligt att det är på det viset.

Men jag tackar Gud för alla dessa tårar. Jag är evinnerligt tacksam över möjligheten och färdigheten att uttrycka dessa känslor i ord… ord som berikat min tillvaro. Ord som räddat mig från likgiltighet och känslomässigt status Quo , likgiltighet vilket är det värsta en människa kan råka ut för….

Och endast genom att besöka de djupaste av dalar, kan du uppskatta de högsta av höjder….. kan du uppskatta de mest blygsamma små kullar.

En “perfekt dag”

Idag har varit något av en perfekt dag, väl medveten om att perfektion ur dess ursprungliga betydelse, är en utopi… en omöjlighet.
Min betydelse av ordet skiljer sig något….

En dag kan inte bli mycket bättre än en sån som denna. Dygnet började med att jag inte somnade i natt…. var uppe och spydde och hade mig.
Ner i källaren och fortsatte arbetet med att rensa ur onödiga saker, som bara tar plats. Hämtade saker hos Moster, Göran anslöt och hjälpte att bära, träffade trevliga människor på Erikshjälpen.
Det är alltid en underbar känsla att få ge…… och dessutom en liten befrielse att inte äga så mycket krafs….

Som en vis man en gång sade:

“Om du äger mer än 6 saker, så äger sakerna dig istället”

Resten av sakerna åkte på tippen, och nu går det dessutom att komma in i förrådet.
Var oxå glad att få möjligheten att skjutsa G till bilfirman, bjuda på korv, och sällskapet var mycket trevligt.

Sedan umgicks jag och Moster med tusen-bitars pussel….
Fikade underbara hembakade Rocky Road godisar hos Anneli E, och fick ynnetsen att träffa “husbonn” som var på besök hos “frun”

Nå …. det var väl inte så märkvärdigt kan tyckas ?

Jag vann ingen miljon, jag fann inte kärleken, och fick inget välbetalt jobb.
Jag gjorde ingen långväga resa, och det var inte 25 grader varmt med sol och bad…

MEN….

Jag har idag förbättrat min hemmiljö, jag har umgåtts med mina närmaste och käraste vänner och släktingar….
Jag har fått tillfället att ge av mig själv flera gånger, och det har gjort skillnad. Jag har likaledes tagit emot av dessa….
Under dagen sken solen över ett magiskt vinterlandskap.
Stjärnorna lyste klart över mitt huvud i natt när jag gick hem över gården från mina vänner Anneli, Martin och Louise …..

…. frågan är….om inte detta är en dag att minnas och fröjdas över.
Idag har jag känt en stund av lycka… och det är aldrig konstant, men idag, var en bra dag ! … eller “perfekt” utifrån definitionen att det kan knappast bli bättre när det gäller saker som är viktiga i livet…

…återkommer om det toppas nån gång !