Hej far !

Jag kan se stjärnorna klart i natt.
Att stilla betrakta dem, är som att se in i evigheten.
Det sägs att det är chiefen som skapat allt detta vackra, undersköna, mystiska i vår värld, i vårt universum…. kan det verkligen vara så ?

Jag känner harmoni i den klara vinterluften, när jag ser in i evigheten, och känner mig som en del av den. Världen jag är i, känns liten, och inga tvivel och tveksamheter råder medan jag ser upp på himlavalvet, från Sollefteå, Ångermanland, Sverige, Tellus.

Vi människor är människor, och mänskliga, det innebär att vi har varma själar, någonstans inne i de kalla skalen vi bär på. Det innebär att vi felar, och sårar.
Jag har inget emot att vi felar, och gör misstag. Faktum är att jag kan tycka människor är otroligt vackra när fasaden faller, och de visar sårbarhet, och osäkerhet.

Men far …. jag har svårt för när människor dömer utan att se, pratar utan att veta, tar gissningar för fakta. Far, jag har svårt för när människor inte försöker vara empatiska, förändra sig till det bättre, utan bara är bekväma i fördomar, nedvärderingar och översitteri.

Gång på gång stöter jag på ryktesspridningar om andra människor, och det vore nästan naivt att inte förutsätta att det ryktas även om mig. De allra flesta rykten bekommer mig inte alls, men det finns vissa som kan förstöra så mycket.
Idag pratades det om en bekant till mig som tydligen gjort ett misstag, ett fel, och får sona för det. Och det är väl okej att man på något vis får stå till svars för sina handlingar inom rimliga proportioner. Men… det sprids andra rykten om denne oxå, som är just bara rykten, det finns inga bevis eller belägg för dessa. Men ryktesspridarna hävdar med bestämdhet att de vet att det är på det viset.
Med fraser som “säkra källor” “inget skvaller” “hon vet” han är ingen som skvallrar” osv osv…

Men vid varje tillfälle som jag ser ryktesspridare i ögonen och frågar HUR de vet de, så slirar dom och vacklar med blicken, så spricker det “säkra” som en botox-läpp från Hollywood…..

Far …. så hade väl inte chiefen tänks sig att människor skulle bete sig ? Jag personligen utgår från att det jag ingenting vet om, bör jag heller inte lägga mig i eller värdera. Människor gör fel, begår misstag, tom brott av olika slag. Och jag vill gärna vara med och förebygga mot brott, och jag anser att det måste finnas vissa konsekvenser för brott och styggelser……men jag anser inte det vara min sak att döma folk. Och jag anser inte att det är min sak att fara med osäkra rykten och osanningar som kan skada, i syfte att få mig att framstå som bättre.

Stjärnorna tittar tillbaks på mig… kanske förstår de vad jag säger. Kanske är det bara glödande gasbollar miljoners mil härifrån… som Pumba skulle uttryckt det.
Men det känns i alla fall som jag är en del av dem.
Jag har umgåtts med min nylonsträngade gitarr en del idag far… du vet den som du köpte åt mig. Tränat lite skalor, spelat lite folkmusik…. för stjärnorna, och för dig far. ….. nu ska jag slå igen mina mörkbruna ögon och drömma mig ut i universum…. håll utkik efter mig far… om jag svischar förbi i drömmens värld !