…..
Hejsan Far !
Hoppas du har det bra där uppe bland molnen.
Här nere regnar det, men det kanske du redan vet då förstås.

Livet här nere har sin gilla gång, och döden är ibland lika grym som livet, och livet ibland lika underbart som döden är befriande för vissa.
En knockoutförkylning har däckat mig i en vecka, var ganska dålig ett tag faktiskt.Nu har Mostra blivit däckad. Och iom att hon e 81 ….är jag lite orolig, men de e en seg käring de där.

Odugliga män ?

Vansinnet i denna värld tycks aldrig upphöra dock far. Professor Annika Dahlström…. det låter väl imponerande va ? En professor ska väl vara lärd eller nåt, ….och är det dessutom en kvinna i dessa feministiska tider, och som dessutom uttalar sig om mänskligt förfarande, barnuppfostran – då kan man förvänta sig något riktigt klokt kanske ??! 65 år gammal oxå… dvs lte erfarenhet.

– De flesta män är inte lämpade att ensamma ta hand om små barn, säger professor Annica Dahlström, 65.

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article11038187.ab

Nå hur klokt blev det där då ?

Nyligen så ropades det efter fler män inom förskolan/dagis oxå. Hade Denna “professor” varit ett undantag, så hade man nog kunnat bortse från enstaka tokigheter som denna. Men det är något som faktiskt genomsyrar samhället idag.
Så i skenet av det kan man ju undra vilka män som skulle våga sig in i denna kvinnodominerande värld. En manlig vän sa till mig för ett år sedan ang att ta jobb på förskola:

– “det skulle jag aldrig våga utsätta mig för”

,…. och menade på risken att bli misstänkt för fruktansvärda anklagelser, enkom på basis av att han är man. Jag kan säga att jag är rätt benägen att hålla med honom. Jag har känt kvinnor som helt öppet erkänt att de lovat och svurit på att deras ex inte skall få delad vårdnad efter skilsmässa. Och jag har hört tonårstjejer erkänna att de ljugit om sin ålder på datingsajter i syfte att “sätta dit snuskgubbar”

Om vi accepterar detta ….

Det anses oxå helt acceptabelt att idag kasta ur sig anklagelser mot män på områden som kan och oftast kommer rasera deras liv, oavsett sanningshalt i anklagelserna. Jag menar, jag kan förstå att föräldrar är djupt oroliga över sina barn. Jag är rädd att om jag varit förälder skulle jag få kämpa med att INTE vara överbeskyddande själv. Men från att vara överbeskyddande till att lägga över ansvaret på andra samt misstänkliggöra varje man för att vara potentiell våldtäktsman och snuskgubbe….. är steget stort. Och även om det givetvis är en liten procent av kvinnor som beter sig så här, så finns en allmän acceptans för deras beteende, och inga följder för agerandet. Det är fritt fram för fortsatta galenskaper

Och i första hand blir vissa utsatta män svårt skadade av detta, i andra hand så berövas barnen i samhället på den resurs pappor och män är och kan vara…. ingen VÅGAR eller FÅR ta sitt ansvar….

Ett annat exempel på negativ särbehandling

En kvinnlig vän till mig berättade om hennes manlige kompis som var hos doktorn, en kvinnlig doktor. Där Doktorn vid ett tillfälle “tog pulsen” på honom genom att grabba tag om pungen vid undersökningen. Jag undrar då om det inte finns nån puls nån annanstans på kroppen att kolla. Det hade tydligen varit mest praktiskt enligt den kvinnliga läkaren. Den kvinnliga läkaren hade dessutom frågat om patienten var singel. Låt oss för ett ögonblick ponera att det var ett scenario där en manlig läkare tagit pulsen på en kvinna i skötet, och frågat om hon var singel ? …. tror ni detta hade gått obemärkt förbi ?

Här uppstår ju lite frågetecken då. Gäller inte samma etiska regler för män som kvinnor inom läkaryrket ?

När jag påpekade för min kvinnliga bekanta just detta vad som skett vid omvända roller, så sa hon att det beror ju på om läkaren ser bra ut oxå… eller inte.
Och visst har hon rätt. Det är väl något av en erotisk dröm kanske för många män om en snygg kvinnlig läkare grabbar tag om pungen och stöter på en man. Om det är lika för kvinnor kan jag inte uttala mig om. Men följderna vid uppföljning kan jag garantera blir annorlunda.

Men det är samma scenario som skillnaden mellan en slusk och en Casanova… slusken misslyckas i sin erövring, och Casanovan lyckas, även om deras beteende skulle vara det samma.

Att förändra…

Att förändra ojämlikhet uppnås ej genom att tippa över vågskålen till övervikt åt andra hållet. Och det åstadkoms inte genom att släppa fram kvinnliga professorer som odugligförklara männen som småbarnsföräldrar. Det uppnås heller inte genom att skuldbelägga hela det manliga släktet…

Det uppnås genom respekt för Kvinnor, män och barn ! ….
Denna professor och hennes “vapensystrar” för tillbaka jämställdheten ett par hundra år, och omöjliggör ett större ansvarstagande av män både i uppfostran och kvinnodominerade yrken ….

…. bara så ni vet vart ni ska rikta er ilska över ojämlikhet !