…..
Häggen har redan blommat ut, och syrenen blommar för fullt.
Högsommarvärmen hälsade på en vecka, så nu är naturen i sin prakt, med lummig grönska, knallgröna gräsmattor. Kvinnorna och flickorna har tagit på sig sommarklänningar, snart har de blomster i sitt hår. Änderna behöver inte tigga mat, måsarna skriker underbart somrigt och havslikt.

Smågrabbarna lyser av upptäckaranda när de kastar sig ut i sommaren, som i deras tidsuppfattning varar för evigt. Ni har väl inte glömt från barndomen att sommaren varar för evigt ? Om ni har glömt det, beror det på att ni glömt leva för dagen…. se och lär av barnen, det ni stoppat undan i ert inre. De är liv, de är hopp, de är framtid.

Luften vibrerar av längtan efter sommarförälskelser, inte bara för de unga och oförstörda, är min förhoppning. Inte bara för de odödliga och livskraftigt hoppfulla naiva oprövade hjärtan. Utan även för det sargade beprövade, under stundom svikna hjärtat…. utan oxå för hjärtat som vet att kärlek är allt och ingenting. Det är det enda det svikna hjärtat längtar efter. Det enda det gamla hjärtat behöver.